Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Biztossá vált: Edward Iordănescu folytatja a román válogatott élén

Horváth Bálint Ottó 2022. október 03., 18:20 utolsó módosítás: 2022. október 03., 18:56

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága hétfőn bizalmat szavazott Edward Iordănescu szövetségi kapitánynak, és ezt a sürgősségi bizottság is jóváhagyta, így a jövőben is a 44 éves szakvezető irányítja a román felnőtt válogatottat.

Biztossá vált: Edward Iordănescu folytatja a román válogatott élén
Szerződése a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének végéig érvényes Fotó: Román Labdarúgó-szövetség

A szövetség végrehajtó bizottságának hétfő délelőtti online ülésén Mihai Stoichiță, az FRF technikai igazgatója ismertette a technikai bizottság jelentését a pénteki ülést követően, amikor már bizalmat szavaztak a szakvezetőnek. Ezt követően Edward Iordănescu beszámolt edzői munkájáról, és bejelentette a jövőre vonatkozó tervet, pontosabban a szakmai stáb stratégiáját a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjére vonatkozóan.

Miután a végrehajtó bizottság tagjai is bizalmat szavaztak neki, a döntést a sürgősségi bizottság jóváhagyta. Ezt követően aláírták az új szerződést, amely

a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének végéig érvényes, és automatikusan meghosszabbítják a németországi tornára, ha a válogatott kiharcolja a kvalifikációt.

„Edi Iordanescunak továbbra is a válogatott élén kell maradnia. Szeptemberben jó dolgokat láttunk, ezeket kell folytatnia. Csalódást okozott, hogy a 4. helyen végeztünk a csoportban (a Nemzetek Ligájában, szerk. megj.), de ezt részletesen meg kell vizsgálnunk. Egy ponttal többel a 2. helyen álltunk volna. Finnország és Bosznia-Hercegovina előtt voltunk az egymás elleni párharcokban. Ráadásul, bár az utolsó helyen végeztünk, a 16 Nemzetek Ligája-csoportban csak három, nem a 4., hanem a 3. helyen álló csapatnak volt több pontja, mint nekünk. Ezek nem megvalósítások, de olyan dolgok, amelyek számítanak.

Edi vállalta az újjáépítést, mindannyian reméljük, hogy sikerrel jár, és elhozza nekünk a várva várt örömöt, a 2024-es Eb-re való kvalifikációt”

– nyilatkozta Mihai Stoichiță, az FRF technikai igazgatója.

„A belém vetett bizalom megtisztelő, és mint korábban tettem, most is megígérem, hogy a legjobb tudásomat a válogatott szolgálatába állítom, hogy elérjük a célunkat. Öt problémát azonosítottam, és remélem, hogy orvosolni vagy enyhíteni tudom a hatásaikat. Ezek nem elszigetelt esetek, arról a helyzetről van szó, amiben vagyunk, példa erre a román játékosok nemzetközi mérkőzéseinek hiánya a klubcsapatokban.

Úgy gondolom, sikerült leraknunk az újjáépítési folyamat alapjait, fiatal játékosokkal, sokan az U21-esektől érkeztek más mentalitással, amit nagyon szeretnénk, hogy reményt adjon a selejtezőkre. Megpróbálunk a jó elemek köré építeni és tovább fejlődni.

Számomra megtiszteltetés és büszkeség, hogy ebben a pozícióban lehetek, és remélem, hogy a végén mindannyian boldogok leszünk, és boldoggá tesszük a románokat” – közölte Edward Iordănescu.

Edward Iordănescut január végén nevezték ki a román válogatott élére. Irányítása alatt nyolc mérkőzést (két barátságos, hat Nemzetek Ligája találkozót) játszottak, két győzelem, két döntetlen és négy vereség volt a mérlegük, és kiestek a Nemzetek Ligája C divíziójába.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.