Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bernd Storck: Niczuly nélkül már az első félidőben eldőlt volna

Sebestyén Ervin 2024. április 25., 10:12

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK kétszer is felállt az egygólos hátrányból és végül 2–2-es döntetlent játszott az FCSB ellen szerdán este a labdarúgó Szuperliga felsőházi rájátszásában. A meccs után a hazaiak elégedetten nyilatkoztak.

Bernd Storck: Niczuly nélkül már az első félidőben eldőlt volna
Kétszer is egyenlített a Sepsi OSK, elégedett volt Bernd Storck Fotó: Pinti Attila

Rendkívül magabiztosan kezdett az FCSB, az első percekben hatalmas nyomást helyeztek a piros-fehérek kapujára, ami végül góllá is érett. A Sepsi OSK azonban kétszer is egyenlített, majd végül akár a győzelmet is bezsebelhette volna.

„Szerencsések voltunk, ugyanis az elején nagyon erősen kezdett az FCSB, több helyzetet is kialakított, viszont egy gólnál megálltak. Hozzátenném, hogy az első játékrészben sokat köszönhettünk Niczulynak, nélküle már a második játékrészben nem lettünk volna harcban” – értékelt elégedetten a mérkőzés után Bernd Storck.

A német szakember azt is hozzátette, hogy a végén akár még meg is nyerhették volna az összecsapást, ugyanis a második félidőben sokkal jobban teljesítettek, mint az FCSB.

„Úgy gondolom a második 45 perc nyílt játékot hozott, sikerült kibontakozni és elég sok helyzetet kidolgozni.

Abszolút elégedettek vagyunk a döntetlennel, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a végén még fordíthattunk volna is”

– értékelt a Sepsi OSK vezetőedzője.

Fotó: Pinti Attila

Bernd Storck azt is elárulta, hogy nemrégiben egy játékosával, a venezuelai Mario Rondónnal közölte, hogy a továbbiakban nem számít a szolgálataira. „Szeretek őszinte és igazságos lenni, közöltem vele, hogy a következő szezonban már nem számol vele a klub. Ezért is nem volt a keretben. Ő már nem kap lehetőséget nálunk, nyáron egyébként is lejárt volna a szerződése” – mondta el a szakvezető a meccset követően.

A sérülése után visszatérő Cosmin Matei is elégedetten nyilatkozott, örült, hogy ismét játéklehetőséget kapott, ugyanakkor még mindig nagyon nehéz helyzetben van, hiszen korábban doppinggyanúba keveredett, és abban bízik, hogy számára kedvező lesz az ügy befejezése.

„Morálisan nagyon sokat jelent számomra és számunkra ez az este. Felvettük a harcot, sikerült egy pontot itthon tartani és akár még nyerhettünk is volna. Az FCSB nagyon kemény csapat, viszont most a második 45 percben egyértelműen mi irányítottunk.

Még mindig hihetetlen, hogy milyen helyzetbe kerültem, de abban bízom, hogy jó befejezése lesz az ügynek. A családom mindvégig támogatott, viszont ez csak egy véletlenszerű helyzet, természetesen semmilyen doppinghoz nem nyúltam”

– nyilatkozta Cosmin Matei.

Az összecsapás után Gigi Becali, az FCSB tulajdonosa is nyilatkozott. Elsősorban arról kérdezték, hogy milyen érzések kavarogtak benne, amikor meglátta, hogy Florinel Coman sérülést szenvedett és már az elején le kellett cserélni.

„Miért kellett volna aggódnom? A focit tizenegy labdarúgó játssza, természetesen nem örültem Coman sérülésének, azonban ültek még a padon mások is. Nem építkezhetünk csupán egy személyre” – nyilatkozta a mérkőzés után Gigi Becali.

A fővárosiak tulajdonosa érthetetlennek nevezte Ștefan Târnovanu cselekedetét, a vendégek kapusa a második félidő derekán rosszul jött ki a kapujából, ebből született az egyenlítő találat.

Fotó: Pinti Attila

„Nem hittem a szememnek. Magabiztosnak kellett volna lennie, volt ideje lereagálni az esetet, viszont hibázott és ez két pontunkba került. De mit csináljak most vele? Nem ültethetem le a padra, mindjárt vége a bajnokságnak, a következő meccsen bajnokok leszünk” – mondta csalódottan Becali.

A mérkőzés után a kapus bocsánatot kért a társaitól amiért hibázott, úgy érzi miatta kellett elnapolni az ünneplést és ő a hibás, hogy egyelőre nem bajnok az FCSB.

Az ország legjobb és legfontosabb csapatában játszunk, nem szabad hibázni, főleg nem ilyet. Mindenkitől elnézést kérek, miattam buktunk két pontot.

Eddig mindenki úgy tartotta én vagyok a legjobb a ligában, most hirtelen nem hiszem, hogy a legrosszabb lennék” – nyilatkozta Ștefan Târnovanu.

A sérülése kapcsán megszólalt Florinel Coman is, aki megnyugtatta a román válogatott szurkolóit, minden bizonnyal ott lesz majd a nyáron kezdődő Európa-bajnokságon.

„Éreztem egy kisebb fájdalmat az ágyékomban és tudtam, hogy nem folytathatom a meccset. Úgy gondolom nem súlyos, pár napon belül rendben leszek. Még mindig érzem, hogy nincs rendben, de nyilván nem is múlhat el ilyen gyorsan. Természetesen nyerni szerettünk volna Sepsiszentgyörgyön, viszont ez nem sikerült. Ettől függetlenül nem dől össze a világ, már a következő kihívásra kell koncentrálnunk” – mondta el a 2–2-es döntetlen után a fővárosiak hetese.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.