Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bernd Storck: „büszke vagyok a fiúkra, akár meg is nyerhettük volna a találkozót”

Sebestyén Ervin 2024. április 29., 11:01

Több mint egy félidőt kilenc emberrel küzdött hősiesen végig a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, ám a hajrában, a 96. percben betalált a Kolozsvári CFR, így a kincses városiak nyertek. A háromszéki klubnál nem voltak elragadtatva a játékvezető döntéseitől.

Bernd Storck: „büszke vagyok a fiúkra, akár meg is nyerhettük volna a találkozót”
Hősiesen küzdött a Sepsi OSK, de végül pont nélkül maradt. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

Drámai összecsapást eredményezett a két fél párharca. A hazaiak megállás nélkül ostromolták a piros-fehérek kapuját, azonban Niczuly rendre hárított, két esetben pedig a kapufa segítette ki a háromszékieket. A legvégén azonban jött a hideg zuhany, az utolsó másodpercben mégis betalált a CFR és otthon tartotta mindhárom pontot.

„Elkeserítő, hogy ilyen játékvezetői hibák történhetnek meg ezen a szinten. Az első sárgát Varga Kevinnek kellett volna kapnia, nem Oroiannak, így az első kiállításról most szó sem lehetne. Nyilván ez a visszajátszásokból kiderül, de már késő lesz, megszoktuk, hogy rendre ellenünk tévednek a bírók” – nyilatkozta a mérkőzés után csalódottan a piros-fehérek játékosa, Denis Ciobotariu.

A tapasztalt labdarúgó azt is hozzátette, hogy a hátralévő megmérettetéseken is igyekeznek a maximumot nyújtani és mindent beleadni a győzelem érdekében.

„Úgy gondolom így is dicséretet érdemel a csapat, hatalmasat küzdött mindenki, rengeteget szaladt és a maximumot hozta ki magából. Talán ennek köszönhető, hogy alig tudott betalálni a CFR.

A csapatunk egy emberként mozgott, szerintem jól végeztük a dolgunkat. Ezzel is bizonyítottuk, hogy bármilyen körülmények között képesek vagyunk a végsőkig küzdeni”

– mondta el Denis Ciobotariu.

Fotó: Pinti Attila

A vereség ellenére Bernd Storck vezetőedző elégedett volt a játékosai teljesítményével.

Megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Kilenc emberrel is közel volt a pontszerzés, sőt, a bekapott gól előtt mi is betalálhattunk volna, akár 2–1-re meg is nyerhettük volna a találkozót. Vannak sérültjeink, most már vannak eltiltottjaink, nagyon meg kell gondolnunk, hogy milyen döntéseket hozunk a jövőben”

– értékelt az összecsapást követően a német szakember.

Fotó: Pinti Attila

Az utolsó pillanatban megnyert meccs után boldogan nyilatkozott Francisc Dican, a Kolozsvári CFR vezetőedzője.

„Csak az számít, hogy a végén meglett a három pont. Uraltuk a játékot, mi irányítottunk és ez fontos, még akkor is, ha az ellenfél kilenc játékossal játszott. Gyakran előfordul, hogy egy csapat emberelőnyben sem tud nyerni, nekünk sikerült. A hajrában és a hosszabbításban mindig nehéz gólt szerezni, hiszen a pályán lévők tudják fogy az idő, egyre kevesebb a lehetőség, de megcsináltuk” – mondta el egy villáminterjúban.

Karlo Muhar duplájával nyertek a kincses városiak. „Mindig fantasztikus érzés az utolsó másodpercekben betalálni. Rendkívül nehéz összecsapás volt, a szentgyörgyiek foggal-körömmel védekeztek. Mi azt beszéltük meg a szünetben, hogy mindvégig türelmesnek kell lennünk, hiszen lesznek lehetőségek és legalább az egyiket értékesítjük majd. Ez sikerült is, nagyon boldogok vagyunk” – jelentette ki a horvát játékos.

A Sepsi OSK ennek a vereségnek köszönhetően továbbra is a felsőházi rájátszás utolsó helyén áll, legközelebb a Konstancai Farul otthonában lép pályára május elején.

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház, 7. forduló

2024. 04. 27. 20:30FCSBKonstancai Farul2-1
2024. 04. 28. 21:00Kolozsvári CFRSepsiszentgyörgyi Sepsi OSK2-1
2024. 04. 29. 20:30Bukaresti RapidUniversitatea Craiova1-2

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
FCSB
7
5
2
0
12-6
49
2
Universitatea Craiova
7
4
0
3
10-9
37
3
Kolozsvári CFR
7
3
1
3
10-11
37
4
Konstancai Farul
7
4
1
2
14-8
35
5
Bukaresti Rapid
7
0
1
6
7-16
29
6
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK
7
1
3
3
8-11
28

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.