Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bejelentette távozását a Sepsi OSK tapasztalt középpályása

Horváth Bálint Ottó 2024. május 19., 10:56 utolsó módosítás: 2024. május 19., 11:02

Vereséggel zárta az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának küzdelmeit a sepsiszentgyörgyi együttes. Az Universitatea Craiova elleni mérkőzés után a Sepsi OSK horvát középpályása, Adnan Aganovic bejelentette a távozását.

Bejelentette távozását a Sepsi OSK tapasztalt középpályása
Adnan Aganovic ambiciózus, többet szeretne játszani és újra a felsőházban szerepelni Fotó: Pinti Attila

A háromszéki gárda hiába vezetett a craiovai találkozó szünetében, a házigazdák a pihenő után gyorsan fordítottak, és bár az egyenlítés még összejött a Sepsi OSK-nak, a hajrában az Universitatea újra betalált, így 3–2-es vereség lett a vége.

A sepsiszentgyörgyi klub elszalasztotta az esélyét, hogy megszerezze a negyedik helyet, így a rájátszásban három győzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel az ötödik helyen zárta a bajnokságot.

„Számunkra különbség van a negyedik és az ötödik hely között. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk a rájátszásban, és minden meccset tisztességesen játszottunk le. Az ötödik hellyel elégedettek vagyunk, megérdemeljük. Talán több szerencsével egy pozícióval előrébb végezhettünk volna” – nyilatkozta a mérkőzés végén a Digi Sport kamerája előtt Adnan Aganovic.

A Sepsi OSK tapasztalt középpályása aztán a távozásáról beszélt, miután Bernd Storck vezetőedző irányítása alatt elveszítette helyét a kezdőcsapatban, és az utóbbi időben kevés játéklehetőséget kapott.

Azt hiszem, ez volt az utolsó meccsem a Sepsinél, mivel nem játszottam sokat. Itt éreztem magam a legjobban, rendkívül elégedett vagyok, köszönöm mindenkinek, de szeretnék elmenni valahova, ahol több lehetőséget kapok.

Ambiciózus játékos vagyok, újra a rájátszásban akarok szerepelni. Egy percig sem gondolkodtam azon, hogy hova megyek, csak a Sepsire koncentráltam” – jegyezte meg a 36 éves horvát légiós.

Ștefănescu időben váltana

A sepsiszentgyörgyiek egyik legértékesebb játékosa, a Craiova elleni meccsen vezető gólt szerző Marius Ștefănescu elmondta, ők irányították a játékot az első félidőben, de a második elején, az első öt percben az „öltözőben maradtak”, és nagyban ez okozta a vereségüket.

Könnyen elképzelhető, hogy egy jó ajánlat esetén Marius Ștefănescu távozik a csapattól Fotó: Pinti Attila

Újságírói kérdésre válaszolva a Sepsi OSK szélsője közölte, egyelőre nem tudja, hogy marad vagy sem a csapatnál a következő szezonban.

Még szerződésem van. Mindenki többet akar. Ha jön egy jó ajánlat számomra és a klub számára, akkor szeretnék lépni. Ha nem teszed meg a lépést a megfelelő időben, lehet, hogy már nem lesz több esélyed.

Nem beszéltem még senkivel sem a Rapidtól, sem az FCSB-től. Minden külföldről érkező ajánlatnak elsőbbsége van” – fogalmazott Ștefănescu a Digi Sportnak.

Még kérdéses Bernd Storck maradása

Bernd Storck vezetőedző elégedetten nyilatkozott az együttes meneteléséről, mint mondta, elérték az első számú célkitűzésüket, és a rájátszásban is megfelelően teljesítettek.

„Az volt a célom, hogy a csapat bejusson a play-offba. A kinevezésem után nem voltunk közel ahhoz, hogy ezt elérjük, de mentalitást váltottunk, felzárkóztunk, és megpróbáltunk jobbá válni, egy kis szerencsével pedig bejutottunk a rájátszásba. Versenyképesek voltunk, mindegyik csapattal felvettük a küzdelmet. Úgy gondolom, hogy megérdemeltük az 5. helyünket”

– mutatott rá a Digi Sportnak.

Bernd Storck: „versenyképesek voltunk, mindegyik csapattal felvettük a küzdelmet” Fotó: Pinti Attila

A német szakvezető ezt követően a jövőjéről is beszélt, elmondása szerint ő maga és a klub is azt szeretné, hogy maradjon a csapat élén, de még egyezségre kell jutniuk a vezetőséggel. „Meglátjuk, hogy a következő szezonban is maradok-e a Sepsinél. Jövő héten tárgyalok a klub vezetőivel és egyeztetünk.

A klub szeretné, hogy folytassam és én is ezt akarom. Minden szezont külön kell előkészíteni. Egyes játékosok távoznak és újakat kell hoznunk a helyükre. A játékstílus megváltoztatásán is gondolkodunk azért, hogy a következő szezonban előrébb végezzünk a tabellán”

– árulta el Bernd Storck.

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház, 10. forduló

2024. 05. 18. 21:00Universitatea CraiovaSepsiszentgyörgyi Sepsi OSK3-2
2024. 05. 18. 21:00Kolozsvári CFRKonstancai Farul5-1
2024. 05. 19. 21:00Bukaresti RapidFCSB2-0

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
FCSB
10
5
2
3
12-11
49
2
Kolozsvári CFR
10
6
1
3
19-14
46
3
Universitatea Craiova
10
6
1
3
18-14
44
4
Konstancai Farul
10
4
2
4
19-20
36
5
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK
10
3
3
4
17-17
34
6
Bukaresti Rapid
10
1
1
8
13-22
32

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.