Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Balázs Csilla örül a kupadöntőben lőtt gólnak, az eredménynek viszont már kevésbé

Dobos László 2024. június 12., 11:26 utolsó módosítás: 2024. június 12., 12:14

Története legjobb teljesítményével a bajnokságban bronzérmet szerzett az FK Csíkszereda női labdarúgó együttese, a Román Kupában pedig a döntőig jutott. Utóbbi sorozat fináléjában a székelyudvarhelyi születésű Balázs Csilla lőtte a csíkiak gólját.

Balázs Csilla örül a kupadöntőben lőtt gólnak, az eredménynek viszont már kevésbé
Galérianézet
Balázs Csilla (jobbról) a csapat egyik legjobb játékosa volt a kupadöntőn Fotó: FK Csíkszereda

Teljesítette bajnoki célkitűzését az FK Csíkszereda a női labdarúgó Szuperligában, ahol a harmadik helyen végzett a Konstancai Farul és a Kolozsvári U mögött.

A múlt hétvégi kupadöntőben a rendes játékidőben 1–1 volt az állás a Kolozsvár ellen, a 2x15 perces hosszabbításban két csíki játékost is kiállítottak (mindkét esetben a második sárga lapért), a kolozsváriak pedig 3–1-re nyerték a finálét.

Balázs Csilla, a csíkiak bal oldali hátvédje nyilatkozott a Székely Sportnak.

– Egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Hogyan értékeli a második félévet onnan, hogy bejutottak a rájátszásba?

– Az eleje elég döcögősen indult, és amint az edzőnk is elmondta, nekünk először még volt az alapszakaszban egy meccs, ami vízválasztó volt. Utána a play-offban próbáltuk a legtöbbet nyújtani, de nagyon nehezen indultunk el. De szerintem ahogy már rákezdtünk érezni, akkor utána már nem volt akadálya a jó eredményeknek.

Balázs Csilla (középen), útban a pálya fele, a kupadöntő előtt Fotó: FK Csíkszereda

– Kollár Péter vezetőedző említette, hogy azok a bizonyos döntetlenek eldőlhettek volna az FK Csíkszereda javára is...

– Ahogy mondta az edzőnk is, a döntetlenek sokszor nyereséggel kellett volna, hogy végződjenek, a veszteségek pedig döntetlennel. Hát ilyenkor sajnos mindig a meccs vége fele rontottunk, elég volt egy hiba vagy egy pillanatnyi koncentrációhiány, és már ott is volt a baj.

– A bajnoki bronzérem kapcsán van hiányérzete?

– Természetesen van, de nem vagyok amúgy annyira csalódott.

– A Román Kupa lebonyolítása mennyire feküdt a játékosoknak? Havonta volt egy kupameccs, a végén nem is tudták, hogy kivel fognak játszani. Milyen volt ez így?

– Elég fura volt, mert tényleg nem vagyunk szokva ilyen dologhoz, hogy csoportból kell kijutni, de amúgy jó volt. A mi csoportunkból az első két helyezett jutott tovább, szóval így egy kicsit könnyebb volt nekünk mint például a másik csoportban lévő csapatoknak.

Fotó: FK Csíkszereda

– A kupadöntő hajrájában szokatlan módon góllal jelentkezett, ezzel tartotta meccsben a csapatot és harcolták ki a hosszabbítást. Mi járt akkor a fejében amikor ellőtte a labdát?

– Csak az, hogy szálljon be valahogy, mert eléggé ívelt lövés volt. De szerencsére a kapus is egy kicsit rosszul helyezkedett, és pont becsúszott közé és a kapufa közé a labda. Szóval nagyon örülök neki.

– A kupadöntőért járó ezüstérem is szépen csillog?

– Csillogni csillog, de sajnos nem vagyok teljesen elégedett ezzel az eredménnyel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.