Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az udvarhelyieket verte, őszi bajnok a csíki női focicsapat

Dobos László 2021. november 11., 18:07

Folytatta remek őszi szereplését az FK Csíkszereda a női labdarúgó 2. Ligában. Albu László edző tanítványai az utolsó őszi bajnokin lelépték a Székelyudvarhelyi Vasas Femina fiókcsapatát, így száz százalékos teljesítménnyel állnak csoportjuk élén.

Az udvarhelyieket verte, őszi bajnok a csíki női focicsapat
Galérianézet
Jó úton halad a piros-feketében játszó csíki női focicsapat. Célja, hogy tavasszal feljusson az élvonalba Fotó: Veres Nándor

Csütörtökön délután pótolták az 5. fordulóból elnapolt FK Csíkszereda–Székelyudvarhely Vasas Femina II. összecsapást, amelyet a szakszövetség azért halasztott el október közepén, mert az udvarhelyi együttesből több lány a korosztályos válogatottban volt érdekelt.

Az Erőss Zsolt Aréna melletti műgyepes pályán megrendezett találkozón a házigazdák akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, a hat gól mellett még vagy négy–öt tiszta gólhelyzetet hagytak ki. A vendégcsapatban fiatal, 2003 és 2006 között született játékosok léptek pályára. Az udvarhelyi lányok nagyot küzdöttek, de csak kapufáig jutottak.

Az FK Csíkszereda a bajnokság utolsó őszi fordulójában szabadnapos, a csíki lányokra idén ősszel még egy kupamérkőzés vár, november 27-én a Román Kupa második fordulójában a Vasas Femina első számú csapatával csapnak össze Csíkszeredában.

Fotó: Veres Nándor

Mestermérleg

Albu László, az FK Csíkszereda vezetőedzője: „Nagyon örülök a győzelemnek, mert a lányok nagyon készültek, százszázalékos teljesítménnyel szerettük volna befejezni az őszi idényt. Nehezen indult be a játék, az elején bent maradtunk az öltözőben. Utána felébredtünk, letettük a labdát és kezdtünk játszani. A második félidőt teljesen mi uraltuk, kihagytunk még jó pár tiszta helyzetet. Összességében elégedett vagyok a mai teljesítménnyel”.

Székely János, a Vasas-Femina II. vezetőedzője: „Le a kalappal a csíkszeredaiak előtt. Jó csapatuk van. Mi a fiatal játékosainkkal egyelőre nem tudtuk felvenni velük, a 22–23 évesekkel a harcot. Ez a csapat az ifjúsági csapatunk, a legtöbben U15-ös és U16-os korosztályúak. Célunk, hogy ebből a csapatból minél több játékost kineveljünk a felnőtt együttes számára”.

Fotó: Veres Nándor

Női labdarúgó 2. Liga, 1. csoport, 5. forduló:

FK Csíkszereda–Székelyudvarhely Vasas Femina II. 6–0 (3–0),
gólszerzők: Bartalis Barbara (8., 50. és 85.), Balázs Eszter (10.), Nyéki Anna (41.) és Antal Anita (90+1.).
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Szentes Szabina, Berkeczi Emőke, Simon Mónika, Albu Erika Julianna, Györgyicze Réka, Antal Anita, Nyéki Anna, Balázs Eszter, Kristó Laura, Bartalis Barbara. Cserék: Salamon Szidónia (kapus), Nagy Noémi, Péter Alexandra, Szász Ildikó, Dimény Hajnalka, Györgypál Edina, Császár Kincső, Abos Bianka, Balog Nikoletta.
Vasas-Femina II.: Dénes Ágota – Szabó Noémi, Orbán Sarolta, László Edina, Szilveszter Beatrix, Hajdó Boglárka, Elekes Dóra, Pásztor Krisztina, Hodor Mária Magdolna, Balázs Viktória, Gáspár Hajnalka. Cserék: Lakatos Kriszta (kapus), Sándor Marianna, Sinka Petra, Benczédi Boglárka, Godra Anett. 

Női 2. Liga, 1. csoport

1. FK Csíkszereda 8 mérkőzés/24 pont
2. Jászvásári Navobi 7/15
3. Románvásári Sárga Rókácskák 7/15
4. Konstancai Selena 7/12
5. Onix Rm. Sărat 7/8
6. Vasas Femina II. 7/7
7. CS Nicu Gane Fălticeni 7/6
8. ACS Activ Slobozia 7/4
9. Bákói Măgura 7/2.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.