Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az FK Csíkszereda lehet a harmadik székelyföldi győztes a női labdarúgó Román Kupában

Sebestyén Ervin 2024. május 16., 18:23

Szenzációs menetelésével bejutott a női labdarúgó Román Kupa döntőjébe az FK Csíkszereda, a fináléban a Kolozsvári U Olimpia lesz az ellenfele. Korábban mindössze két székelyföldi klub tudta elhódítani a trófeát.

Az FK Csíkszereda lehet a harmadik székelyföldi győztes a női labdarúgó Román Kupában
Szenzációsan menetel az FK Csíkszereda a kupában Fotó: Borbély Fanni

Fennállásának legjobb eredményét érte az FK Csíkszereda azzal, hogy bejutott a döntőbe. A Hargita megyei klub a csoportkör első két fordulójában győzni tudott, majd az utolsó játéknapon éppen az a Kolozsvári U Olipmia verte meg, amellyel a döntőben is összecsap majd. A kincses városban rendezett találkozón ugyan vezetést szerzett a piros-fekete gárda, végül 3–2-es vereséget szenvedett el és a második helyen jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Az elődöntőben a Besztercei Glória következett, amely során előbb 3–0-ra vezetett, majd végül 4–2-re nyert Kollár Péter együttese. A fináléban a Kolozsvári U Olimpia ellen kell majd bizonyítania június 8-án. Rossz előjel lehet a piros-feketéknek, hogy az eddigi tíz párharcukból mindössze egyet nyertek meg a kincses városiak ellen. Ha ez nem lenne elegendő, a csíkiak ellenlábasa korábban hétszer játszott már döntőt, amiből hatot be is zsebelt.

A kupadöntőig még egyszer főpróbázik egymással a két csapat, a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában, május 25-én Csíkszeredában.

Korábban két székelyföldi csapatnak sikerült elhódítani a trófeát

2004-ben rendezték az első döntőt a női labdarúgó Román Kupában, a Kolozsvári CFF és a Konstancai Naval mérkőzött meg egymással. Hat évet kellett várni arra, hogy egy székelyföldi gárda bejusson a fináléba, ekkor a Marosvásárhelyi ASA tette ezt meg, ráadásul meg is verte a Kolozsvári CFF-t 4–0-ra. Ezt követően zsinórban hatszor játszott döntőt a marosi együttes, viszont egyhuzamban ötször vereséget szenvedett a Kolozsvári U Olimpia ellen, majd utolsó alkalommal 2–1-re győzött ellene és a 2015–2016-os idényben ismét kupagyőzelmet ünnepelhetett.

A másik székelyföldi befutó a Székelyudvarhelyi Vasas Femina volt 2019-ben. Abban a szezonban szenzációsan szerepelt az udvarhelyi klub, ugyanis az elődöntőig még csak gólt sem kapott, akkor 4–1-re nyert a Galaci Universitatea ellen. A fináléban pedig ismét érintetlen maradt a hálója, 5–0-ra nyert a Fortuna Becicherecu Mic ellen. Öt találkozón 30 gólt szerzett és csupán egyszer kapitulált a védelem.

Az idei idényben is remekelt a Vasas Femina, egészen az elődöntőig menetelt, ahol a Kolozsvári U Olimpia ellen egy félidőt bírt, utána kiszakadt a gólzsák a kincses városiaknál és 7–0-ra nyertek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.