Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az FCSB elleni vereség után két távozóról számolt be Bernd Storck

Sebestyén Ervin 2024. március 18., 11:01

Vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, miután az első fordulóban 2–1-re kikapott az FCSB otthonában. Egyik klubnál sem voltak elégedettek a látottakkal, a háromszékiek edzője pedig két távozót is bejelentett.

Az FCSB elleni vereség után két távozóról számolt be Bernd Storck
Galérianézet
Két játékos távozását jelentette be a Sepsi OSK vezetőedzője Fotó: Pinti Attila

Bernd Storck elégedett volt a játékosai hozzáállásával, azonban ez nem volt elég a pontszerzéshez. Elmondása szerint a kimaradó játékosok nagyon megnehezítették a csapat dolgát, ennek ellenére lett volna keresnivalójuk a találkozón, de nem voltak pontosak a passzok és a befejezések.

„Sok hibát követtünk el, nem veszíthetünk labdákat ilyen helyzetekben. Hozzá kell tenni, szerencséje is volt az ellenfélnek, minden játékosom mindent beleadott, küzdöttek, de a hiányzók miatt ennyire voltunk képesek. Természetesen szeretnénk előkelő helyen végezni a tabellán, célunk, hogy Konferencia Ligában szerepeljünk jövőre, ehhez viszont sokkal többre lesz szükség” – mondta el Bernd Storck.

A vasárnap esti vereséget követően két távozóról is beszámolt az interjúban,

Mihai Bălașa és Jonathan Rodriguez távozik a háromszéki gárdától.

Őszinték akartunk lenni a játékosokkal, és az az igazság, hogy nekik nincs jövőjük a Sepsi OSK-nál. Szeretnénk megadni a lehetőséget a fiatal játékosoknak, hogy megmutathassák mire képesek. Ez az én döntésem, és én közöltem a vezetőséggel, hogy ezt szeretném”

– nyilatkozta őszintén.

Coman góljával szerzett vezetést az FCSB a Sepsi OSK ellen. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/UCVOficial

A vesztes meccs után megszólalt Dinu Moldovan, a Sepsi OSK hálóőre is. A 33 éves kapus többször is veszélyesen lépett ki kapujából, illetve benne volt az első bekapott gólban is.

„Ők is rontottak el passzokat, mi viszont ezt nem tudtuk megbosszulni. Kemény mérkőzés volt, ők irányítottak, mi pedig próbáltunk úgy felállni, hogy minél többször meglephessük őket. Ennél több kellett volna, de ilyen a foci, ezért szép. Természetesen a hiányzók sem könnyítették meg a dolgunkat, de ez nem magyarázat a vereségre” – nyilatkozta csalódottan Dinu.

Természetesen a helyszínen tekintette meg a párharcot Diószegi László is, a Sepsi OSK tulajdonosa, aki korántsem nem volt elragadtatva a látottaktól.

„Egyáltalán nem vagyok elégedett, többet is tehettünk volna a győzelem érdekében. A második félidőben teljes tehetetlenséget láttam a játékosokon. Nem vagyok boldog az eredmény láttán. A fiúknak volt tartása, nincs mit szemrehánynom nekik, de sajnos ennyi volt. Egy eladott labdából kaptuk a második gólt, ez pedig nagyon bosszantó” – értékelt a mérkőzés után Diószegi László.

Fotó: Pinti Attila

A Sepsi OSK elnöke azt is hozzátette, hogy változtatni kell a mentalitáson, ugyanis ha továbbra is ilyen játékot mutatnak a pályán, akkor esélyük sem lesz odaérni a Konferencia Ligát érő helyre és nem lesz jövőre nemzetközi kupaszereplés.

Gigi Becali, az FCSB tulajdonosa a mérkőzés után elmondta, hogy a bajnoki címért folytatott harcban nem a második helyezett lesz az elsődleges ellenfelük, hanem a Kolozsvári CFR. A fővárosiak teljesítményére nem tért ki külön, csupán Băluță lecserlésére reagált.

„Jól játszott, győztes gólt szerzett, ez pedig nagyon fontos. Nem tudom pontosan miért kellett lecserélni, mi nem tetszett a vezetőedzőnek, de természetesen majd átbeszéljük. A lényeg, hogy a három pont a zsebben van” – nyilatkozta a mérkőzést követően Becali.

Fotó: Pinti Attila

A mérkőzés egyik hőse Florinel Coman volt, a bukarestiek sztárja, aki mindvégig jól játszott és az ő találatával jutott előnyhöz az FCSB. A 25 éves szélső a találkozó után beismerte, hogy a Debeljuh ellen elkövetett szabálytalanságnál megpróbálta átverni a játékvezetőt.

„Próbáltam megszerezni a labdát és egyszer csak azt vettem észre, hogy büntetőt ítélt a játékvezető. A reakcióm az volt, mintha én is ütést kaptam volna, de szerintem ez normális a meccs hevében. Egyértelmű tizenegyes volt. Cserét kellett kérnem, nagyon sokat sprinteltem, éreztem, hogy nem bírom tovább. A célunk az, hogy egy nagyon jó rájátszásban bajnokok legyünk” – mondta el a Sepsi OSK elleni meccset követően Florinel Coman.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A Sepsi OSK legközelebb március 29-én játszik bajnoki mérkőzést, a Kolozsvári CFR-t látja vendégül.

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
FCSB
1
1
0
0
2-1
35
2
Universitatea Craiova
1
1
0
0
2-1
28
3
Bukaresti Rapid
1
0
0
1
1-2
28
4
Kolozsvári CFR
1
0
0
1
1-2
27
5
Konstancai Farul
1
1
0
0
2-1
25
6
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK
1
0
0
1
1-2
22

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.