Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Antal Anitát is behívták a válogatottba

Dobos László 2024. július 08., 11:20 utolsó módosítás: 2024. július 08., 17:06

Az FK Csíkszereda csapatkapitányát, Antal Anitát behívták a romániai női felnőtt labdarúgó-válogatottba, amely július közepén az Örményország elleni hazai, valamint a Kazahsztán elleni idegenbeli Eb-selejtezőre készül.

Antal Anitát is behívták a válogatottba
Antal Anita kitűnő idényt zárt az FK Csíkszereda női csapatával: a bajnokságban bronzérmes lett, és bejutott a Román Kupa döntőjébe Fotó: Pál Zoltán/ FK Csíkszereda

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) közleménye szerint a Kolozsvári U játékosa, Sonia Bumbar egészségügyi problémák miatt nem tudott elutazni az edzőtáborba, helyére pedig az FK Csíkszereda csapatkapitányát hívták be.

Antal Anita a romániai ifjúsági válogatottakban már szerepelt korábban, de a felnőttben egyszer sem.

A csíkdánfalvi lány hétfőn, július 8-án csatlakozott a Mogoșoaián edzőtáborozó kerethez, amelynek tagja a szintén FK Csíkszeredát erősítő, marosludasi Herczeg Andrea is.

Románia női labdarúgó-válogatottja a C csoportban szerepel, és a hátramaradt két csoportmérkőzésen még egy pontot kell szereznie ahhoz, hogy csoportja élén végezzen. A csapat július 12-én 17 órától Almatiban Kazahsztán ellen lép pályára, négy nappal később, július 16-án 20 órától pedig a bukaresti Arcul de Triumf stadionban Örményország csapatát fogadja.

A C4 jelű csoport állása: 1. Románia 12 pont (10–0), 2. Örményország 6 pont (6–12), 3. Bulgaria 3 pont (3–7), 4. Kazahsztán 3 pont (5–5).

Az Eb-selejtezőre készülő romániai keretnek tagja a marosludasi Herczeg Andrea és a csíkdánfalvi Antal Anita (mindketten FK Csíkszereda), a margittai Gődér Brigitta (Ferencváros), a székelyudvarhelyi Geréd Erika (Diósgyőr) és a Dániában idegenlégiós, aknasugatagi Ficzay Mária is.

A Massimo Pedrazzini szövetségi kapitány által behívott játékosok listája.

Kapusok: Andreea Părăluță (Fortuna Hjorring, dániai), Camelia Ceasar (AS Roma, olasz) és Sara Câmpean (Temesvári Poli).

Hátvédek: Antonia Bratu, Claudia Bistrian, Teodora Meluță (mindhárman Temesvári Poli), Simona Sigheartău (Kolozsvári U), Geréd Erika (Diósgyőri VTK, magyar), Gődér Brigitta (Ferencváros, magyar), Ana Maria Stanciu (Konstancai Farul) és Ficzay Mária (Fortuna Hjorring, dániai).

Középpályások: Ioana Borțan, Olga Iordăchiuși, Ioana Bălăceanu, (mindhárman Konstancai Farul), Mihaela Ciolacu (Kolozsvári U), Herczeg Andrea, Antal Anita (mindketten FK Csíkszereda), Ștefania Vătafu (Anderlecht, belgiumi), Ana Vlădulescu (Szombathelyi Haladás, magyar) és Giorgiana Vasile (Pécsi MFC, magyar).

Csatárok: Florentina Olar (Fortuna Hjorring, dániai), Carmen Marcu (Kolozsvári U), Cristina Carp (Berni Young Boys, svájci).

A lebonyolításról

Az áprilistól júliusig tartó kvalifikáció lebonyolítása a Nemzetek Ligájához hasonló. Az UEFA (Európiai Labdarúgó-szövetség) beszámolója szerint a kontinensviadalra az A divízió négy csoportjából az első két helyezett automatikusan kijut, a további hét helyről pedig az év végén rájátszás dönt majd: az első körben az egyik ágon az A liga harmadik és negyedik helyezettjei játszanak a C liga öt csoportgyőztesével és a három legjobb másodikkal. A másik ágon a B liga négy csoportgyőztese és két legjobb másodikja játszik keresztbe ugyanezen liga két „rosszabb” másodikjával és négy harmadikjával.

Az egyik ágról nyolc, a másikról így hat csapat kerül be a második körbe, ahol viszont már az Európa-bajnoki selejtezők összesített rangsora alapján készítik el a kiemelést, párokba sorsolják az együtteseket, és a hét párharc győztese jut ki a kontinensviadalra.

A magyarokkal azonos csoportban szereplő svájciak csak a csoportküzdelmek során lesznek érintettek, amennyiben az első három hely valamelyikén végeznek, akkor a B liga legjobb mérlegű negyedik helyezett csapata veszi át a helyüket a rájátszásban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.