Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Alakul az FK Csíkszereda kerete, törökországi edzőtáborba vonulnak

Dobos László 2021. július 10., 17:45

Három hét múlva kezdődik a román másodosztályú labdarúgó-bajnokság új idénye, amelyen Székelyföldet az FK Csíkszereda képviseli. Valentin Suciu legénysége túl van két hét edzésen és három felkészülési mérkőzésen.

Alakul az FK Csíkszereda kerete, törökországi edzőtáborba vonulnak
Legutóbb szurkolók előtt játszottak a csíkiak, akkor mutatták be az új szerzeményeket Fotó: Pinti Attila

Két hétig hazai környezetben készült az FK Csíkszereda, vasárnap kéthetes törökországi edzőtáborba utaznak, majd a bajnokságot megelőző héten újra hazai környezetben folytatják a felkészülést.

Valentin Suciu vezetőedző továbbra is hangsúlyt fektet a fiatalok beépítésére, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia idén középiskolát befejező fiataljai közül heten a felnőtt csapattal edzenek: az egyaránt 2002-es születésű Albert Hunor kapus, a hátvéd Vereguț Dániel és Gergely Botond, a középpályás Casiadi-Bakó Soma és Szondi Botond, valamint Bujdosó Szilárd és Bogdan Rotar támadójátékosok.

Az U19-es bajnokságot megnyerő csapatból Botorok Jánost kölcsönadták az élvonalban szereplő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-nak, Tonii Suciu pedig a 2. ligás Sellenberki Viitorulhoz ment kölcsönbe, ahol minden bizonnyal folyamatos játéklehetőséget kap.

Valentin Suciu vezetőedző Fotó: Pinti Attila

Valentin Suciu vezetőedző szerint a csapat felkészülése eddig a tervek szerint zajlott. „Grafikonban vagyunk, a ráhangolás második hetének a végénél járunk, a neheze még csak ezután következik. A fiúkon érződik a fáradtság, de ez normális, ez az időszak erről szól, a terhelésről. A felkészülési mérkőzésekkel próbáljuk minél hamarabb megtalálni azt a 14–15 játékost, akik a csapat alapjátékosai lesznek,

Úgy érzem, hogy az eddigi legjobb keretünk van. A nevek ezt mondják, erre lehet következtetni, de ezt a bajnokságban, a rangsorban szeretném viszontlátni. Nem a nevek játszanak, nálam nem a nevek számítanak, hanem a teljesítmény.

Aki vállalta, hogy hozzánk jön, az be kell álljon keményen dolgozni, de eddig be is állt mindenki, és remélem, hogy azt a pluszt, amire számítunk, az új játékosok meg is fogják adni a csapatnak. A törökországi edzőtáborban napi két edzéssel folytatódik a program, próbálunk ott is minél több felkészülési mérkőzést játszani” – nyilatkozta Suciu.

Fotó: Pinti Attila

Az első felkészülési mérkőzésén, múlt szombaton az FK Csíkszereda Vidombákon 1–1-es döntetlent játszott a Konstancai Farul csapatával, majd gól nélküli döntetlent értek el egy másik 1. ligás együttes, a Chindia Târgoviște ellen, aztán csütörtökön este egy újabb élvonalbeli gárda, a Medgyesi Gaz Metan volt a csíkiak ellenfele, itt utóbbiak 3–2-re diadalmaskodtak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.