Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A vásárhelyiek és a nyárádtőiek a felsőházért, a régeniek az élmezőnyért küzdenek

Horváth Bálint Ottó 2023. augusztus 25., 12:09 utolsó módosítás: 2023. augusztus 25., 12:13

Akárcsak az előző bajnokságban, az új idényben is három Maros megyei csapat, a Marosvásárhelyi SE, a Nyárádtői Unirea és a Szászrégeni Avântul érdekelt a romániai labdarúgás harmadik vonalában. Körkép.

A vásárhelyiek és a nyárádtőiek a felsőházért, a régeniek az élmezőnyért küzdenek
Galérianézet
A szászrégeni csapat a költségvetés szempontjából nem tudja felvenni a versenyt a marosvásárhelyiekkel, de a pályán megnehezítheti a feladatukat Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi csapat felkészülési időszakának vége nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, az ellenfelek – amelyek mind velük együtt a bajnokság 9-es csoportjában szerepelnek – ugyanis sorra mondták le a korábban lekötött barátságos meccseket.

„A felkészülési időszakban az eltervezett munkát végre tudtunk hajtani, viszont megnehezítette a dolgunkat az, hogy a Gyulafehérvári CSU, a Medgyesi SK, a Kolozsvári Viitorul és a Besztercei Gloria szinte az utolsó pillanatban mondta le ellenünk a barátságos mérkőzéseket, majd meglepően tapasztaltam, hogy utána más meccseket mégis játszottak.

Ez nem segítette a felkészülésünket, mert volt egy előre eltervezett programunk, amit két nappal előtte nehéz átírni, illetve ellenfelet találni”

– nyilatkozta Sütő Szilárd, a Marosvásárhelyi SE vezetőedzője.

Mint ismertette, helyette a Maros megyei 4. Ligában szereplő Erdőszentgyörgy ellen játszottak edzőmeccset, amelyet 10–1-re nyertek meg. Bár nagy volt a különbség a két csapat között, mégis jó volt, hogy beugrottak, mert így nem telt el az elmúlt hét, úgy, hogy ne tudjanak barátságos találkozót játszani.

Szeretnének előrébb lépni

Sütő Szilárd kiemelte, a két megyei vetélytárs Szászrégen és Nyárádtő elleni két korábbi kupamérkőzés viszont nagyon jól szolgálta a felkészülésüket, valamint pozitív, hogy nagyon kevés sérültjük van, de sajnos Lukács Raymond a Nyárádtővel szemben szenvedett egy vállsérülést.

A Marosvásárhelyi SE keretében az utóbbi időben történt néhány változás,

a hátvéd Csiki Norbert Magyarországra a harmadosztályú Karcagi SE csapatához igazolt, míg a támadó Fehér Szilárd ugyancsak a 3. Ligában a Sepsi OSK II-nél folytatja. Újdonság, hogy a klub utánpótlásából felkerült a felnőtt együtteshez Kiss Ronaldo, a tehetséges fiatal a kerettel együtt készül.

Két héttel ezelőtt a nyárádtőiek fölényes játékkal, sok helyzetet kidolgozva 2–1-re nyerték meg a marosvásárhelyi kupamérkőzést Fotó: Horváth Bálint Ottó

A csapat pénteken 18 órától a víkendtelepi pályán a Nyárádtői Unirea ellen hazai pályán kezdi a bajnokságot. „A Nyárádtőt jól ismerjük a tavaly szezonból, illetve az idei kupamérkőzés után. Jól szervezett klub, sok minőségi játékossal, a keretet átalakították, és még erősebbé váltak” – közölte az ellenfélről Sütő Szilárd. Hozzátette,

ez a meccs teljesen más lesz, mint a kupamérkőzés, amelyen a nyárádtőiek nagy fölényben játszottak és 2–1-re nyertek ugyancsak Marosvásárhelyen.

A célokról a magyarországi szakvezető úgy fogalmazott, egyértelmű, hogy szeretnének előrébb lépni az előző szezonhoz képest, amikor az alsóház második helyén végeztek. „A célunk évről évre fejlődni, a tavalyi komoly tanulási idény volt, az új bajnokságban azért dolgozunk, hogy előrébb tudjunk lépni. Tudjuk, hogy a Gyulafehérvári Unireának, a Medgyesnek és a Nyárádtőnek is komoly céljai vannak, de a Kudzsirral is számolni kell.

Nagyon erős csoport lesz, ettől függetlenül szeretnénk bekerülni az első négy közé, a felsőházi rájátszásba”

– jegyezte meg Sütő Szilárd.

Újabb próbát tesz Nyárádtő

A Nyárádtői Unirea az előző szezonban a csoport egyik meghatározó csapatának bizonyult, egy párharcra volt a 2. Ligába való feljutástól, a harmadosztályú bajnokság osztályozójának döntőjéig jutott, ahol viszont mindkét mérkőzést elveszítette a Vajdahunyadi Corvinullal szemben.

Az új szezonban is hasonló a célkitűzése, Adrian Pop klubelnök elmondása szerint lépésről lépésre kell haladjanak, az első számú céljuk a felsőházi rájátszásba jutás, majd ott az osztályozót jelentő első két hely megszerzése, és ha ezt elérik szeretnék azt, hogy feljussanak a 2. Ligába.

A Nyárádtői Unirea kerete még erősebb vált Fotó: Haáz Vince

Ami a játékoskeretet illeti, az alapemberek maradtak, kivéve a csapatkapitány Florin Istrate, aki már nem tagja a csapatnak. Melléjük tapasztalt labdarúgókat igazoltak, mint a Sepsi OSK korábbi meghatározó középpályása, Fülöp István, a Székelyudvarhelyi FC volt csapatkapitánya, Cătălin Savin, vagy az angolai származású, portugál állampolgár Amancio Fortes, de több tehetséges fiatal játékos is érkezett.

Tudják, hol a helyük a szászrégeniek

A Szászrégeni Avântul vezetőedzője, Andrei Enyedi megjegyezte, olyan klubot alkotnak, amely a költségvetését tekintve nem tud versenyezni például a két megyei vetélytárs Nyárádtővel és a Marosvásárhelyi SE-vel, amelyeknek nagyobb céljaik vannak, és mögöttük a harmadik számú csapatnak számítanak a megyében.

Nekünk van egy stabil költségvetésünk, nem tudjuk átlépni a határt és nagy fizetéseket igénylő játékosokat igazolni. A fiatal labdarúgók nevelésére összpontosítunk és igyekszünk lehetőséget biztosítani a környékbeli játékosoknak”

– mutatott rá az edző.

A felkészülésükről elmondta, fontos volt, hogy a nyári időszakban ne legyenek sérült játékosok, ilyen szempontból elégedett az edzőtáborral. Az előző szezon második felében ugyanis a sok sérülés megnehezítette a feladatukat, mert a felsőházi rájátszásért is versenyben lehettek volna tavasszal, de végül a bennmaradásért kellett küzdeniük.

Andrei Enyedi sokkal nehezebb szezonra számít Fotó: Facebook/CSM Avântul Reghin

A tavalyi keretre alapoznak, lényeges, hogy a sérüléssel küszködött alapjátékosok teljesen felépüljenek, mint Vlad Bujor, Sergiu Chirilă, Adrian Murar, Luca Paul, Cătălin Bugnar, vagy az egyik új igazolás, Cristian Merdariu. Utóbbi mellett még két új labdarúgó érkezett, Potor Dávid és Grosz Erik.

Andrei Enyedi sokkal nehezebb szezonra számít, úgy véli, erősebb és kiegyensúlyozottabb a mezőny, számos csapat küzd a felsőházért és az osztályozós helyekért. Köztük van a Kudzsiri Metalurgistul is, amely ellen pénteken 18 órától idegenben kezdik a bajnokságot.

Önbizalommal készülünk, amennyiben ebben a szezonban nem lesznek keretproblémáink, nehezen megverhető csapat leszünk, ebben biztos vagyok. Reális célkitűzésünk az első hat helyek között végezni, ezzel elégedettek lennénk”

– közölte a szakvezető.

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 9-es csoport, alapszakasz, 1. forduló

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.