Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A válogatottal Eb-résztvevő, az FCSB-vel bajnok lenne a Maros megyei labdarúgó

Horváth Bálint Ottó 2024. március 12., 19:46 utolsó módosítás: 2024. március 12., 19:50

Nagy lehetőség előtt áll a pályafutása elején lévő László Mátyás, aki tavasszal két hónap leforgása alatt kijuthat az Európa-bajnokságra a román U17-es korosztályú labdarúgó-válogatottal, illetve bajnoki címet szerezhet a Szuperligában az FCSB-vel.

A válogatottal Eb-résztvevő, az FCSB-vel bajnok lenne a Maros megyei labdarúgó
László Mátyás alapembernek számít a román U17-es válogatottban Fotó: Facebook/Mátyás László

A gyulakutai származású tehetséges fiatal középpályás alapembernek számít a román U17-es válogatottban, amely keretébe újra behívót kapott, és ebben a hónapban hazai pályán küzdenek az Európa-bajnoki részvételért. A selejtező elitkörében Wales, Bulgária és Svédország lesznek az ellenfelek, a mérkőzéseket március 20-án, 23-án és 26-án rendezik a bufteai labdarúgóközpontban.

Az elitkör összesen nyolc csoportgyőztese mellett a hét legjobb második helyezett is kvalifikálja magát az idei kontinenstornára, amely május 20. és június 5. között Cipruson zajlik majd.

Nagyon boldoggá tesz, hogy válogatott játékos vagyok és újra képviselhetem Romániát. A legjobbat akarom kihozni magamból, hogy segítsem a csapatot, és végül jussunk ki az Európa-bajnokságra”

– nyilatkozta a Székely Sport megkeresésére László Mátyás.

Fotó: Facebook/Mátyás László

Mint mondta, tudatában van annak, hogy erős ellenfelekkel találkoznak, de úgy véli, hogy minden tőlük függ, mert jó csapattal rendelkeznek, és remek formában vannak, amely képes megszerezni az első vagy a második helyet.

Az Európa-bajnokságon való részvétel minden játékosnak megváltoztathatja a karrierjét, vagy az életét. Nagy öröm lenne számomra és egy álom válna valóra, ha ilyen fiatalon játszhatnék a kontinensviadalon”

– fogalmazott a Maros megyei labdarúgó.

László Mátyás az FCSB ifjúsági, U17-es csapatának kapitánya, és az utóbbi időben több mérkőzésen is szerepelt a felnőtt együttes keretében a Szuperligában, egyelőre azonban még nem mutatkozhatott be az élvonalban.

Nagyon várom ezt a pillanatot, próbálok többet dolgozni, hogy ez minél hamarabb megtörténjen.

Fotó: Facebook/Mátyás László

Kis korom óta az egész családommal néztük az élvonalbeli meccseket, és akkor nem is gondoltam volna, hogy én is a legjobbak között játszhatok, és benne lehetek az ország egyik legnagyobb csapatának keretében” – közölte László Mátyás.

Mint rámutatott, ebben a szezonban azonban fontosabb az, hogy a csapat nyerje meg a bajnokságot. „Ha összeszedjük magunkat a rájátszásra, erre nagy esélyünk van, a hátralévő tíz mérkőzés mindegyike döntőfel ér fel” – jegyezte meg a gyulakutai játékos, aki azért bizakodó, hogy amennyiben számukra jól alakulnak a dolgok, a play-offban akár pályára léphet a felnőtt együttes színeiben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.