Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Sepsi edzője a hangulatot dicsérte, miközben a Dinamo ultrái a magyarokat és volt játékosukat is szidták

Horváth Bálint Ottó 2022. november 09., 13:05

A labdarúgó Román Kupa csoportkörének második fordulójában a címvédő Sepsi OSK kedden este 3–2-re nyert a Dinamo vendégeként. A mérkőzésen a fővárosiak szurkolói végig buzdították kedvenceiket, de a magyarellenes skandálásokat sem mellőzték.

A Sepsi edzője a hangulatot dicsérte, miközben a Dinamo ultrái a magyarokat és volt játékosukat is szidták
Volt játékosukat, Cosmin Mateit is szidalmazták a szurkolók Fotó: Pinti Attila

A fővárosi Arcul de Triumf stadionban rendezett mérkőzésen a sepsiszentgyörgyi együttes negyedórát követően Francisco Junior nagyszerű kapáslövésével szerzett vezetést, majd a szünet után Păun fejesgóljával megduplázta az előnyét. A másodosztályban a felsőházért küzdő hazaiak a hajrában szabadrúgás után szépítettek Ciobotariu öngóljával, de sokáig nem örülhettek, nem sokkal később Patriche is a saját kapujába lőtt, így visszaállt a kétgólos különbség. A hosszabbításban Iulian Roșu ismét felzárkóztatta a Dinamót, de az egyenlítésre már nem volt ideje.

A címvédő Sepsi OSK a csoportban szerzett második győzelmével (korábban szintén idegenben 3–1-re nyert a Petrolul ellen) nagyon közel került a továbbjutáshoz, az első két helyezett kerül az egyenes kieséses szakaszba.

A december eleji zárófordulóban a sepsiszentgyörgyiek az FC Voluntari ellen játszanak az előző szezon kupadöntőjének megismétléseként, ezen az összecsapáson vélhetően a csoportelsőség lesz a tét.

„Megérdemelt győzelem volt, még ha kicsit szenvedtünk is a végén. Örülök, hogy sok lehetőséget alakítottunk ki, ezúttal is jól játszottunk. Hat pontunk van, meg akarjuk nyerni ezt a csoportot, hogy hazai pályán játszhassunk a negyeddöntőben” – nyilatkozta a mérkőzés végén Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője.

A szakvezető kiemelte, hogy lenyűgözte a Dinamo szurkolói által teremtett hangulat, arról azonban nem ejtett szót, hogy voltak magyarellenes skandálások is.

A bukaresti drukkerek többször szidalmazták a magyarokat, de a hangosbemondó felhívására abbahagyták ezeket a rigmusokat, így a mérkőzést nem kellett félbeszakítani.

Az ultrák a csapatuk korábbi játékosát sem kímélték, a Sepsi OSK-hoz a nyáron igazolt Cosmin Mateit is kifügyülték, és trágár szavakkal illették.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.