Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A román szövetség nem avatkozik bele, az UEFÁ-tól kaphat licencet a Corvinul

Horváth Bálint Ottó 2024. május 01., 12:39

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) licencbizottsága összesen kilenc klubnak adott indulási engedélyt az európai kupasorozatokban való szerepléshez. Nincs köztük a másodosztályú Vajdahunyadi Corvinul, amely kupagyőzelem esetén játszhatna az Európa Ligában.

A román szövetség nem avatkozik bele, az UEFÁ-tól kaphat licencet a Corvinul
Szenzációsan menetel a Román Kupa idei kiírásában a vajdahunyadi együttes Fotó: Facebook/FC Corvinul 1921 Hunedoara

Furcsa helyzet állt elő a romániai labdarúgásban, miután a szervezeti formája miatt a másodosztályban feljutási joggal nem rendelkező Vajdahunyadi Corvinul szenzációsan menetel a Román Kupa idei kiírásában, ahol bejutott a döntőbe. Amennyiben sikerül elhódítania a trófeát a május 15-ei nagyszebeni fináléban a Szuperliga alsóházában érdekelt Galaci Oțelullal szemben, indulhatna az Európa Liga első selejtezőkörében.

A vajdahunyadi klub nemzetközi szereplése azonban egyelőre kérdéses, miután nem kapott licencet a román szövetségtől, amely közölte, hogy

az ügyet egyenesen az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fogja vizsgálni, tőlük viszont engedélyt kaphatnak a második számú európai kupasorozatban való szereplésre.

„Ami a Vajdahunyadi Corvinult illeti, a licencbiztosság jelenleg nem tud részleteket közölni az eljárásról, mivel a rendkívüli esetek vizsgálatát az UEFA végzi. A licencszabályzata szerint csak ők adhatnak speciális indulási engedélyt egy klubnak az UEFA klubversenyein való részvételre” – közölte az FRF.

Răzvan Burleanu, a román szövetség elnökének nyilatkozata minden bizonnyal bizakodással töltheti el a vajdahunyadiakat. „A másodosztályból érkező csapatoknak mindig előre meghatározott útjuk van az UEFA által, ami a licenc megszerzését illeti, és ez eltér az élvonalbeli klubokétól.

Mert az UEFA megközelítése az, hogy ösztönözze mindegyik együttest, amely az országos szintű kupasorozatokban vesz részt, hogy megkapja ezt a lehetőséget”

– fogalmazott az FRF első embere.

Összesen kilenc élvonalbeli klub kapott licencet az európai kupasorozatok 2024–2025-ös szezonjára. Köztük található a Corvinul kupadöntős ellenfele, az Oțelul is, amely így győzelem esetén biztosan indul az Európa Ligában. Mellette az FCSB, a Kolozsvári CFR, az Universitatea Craiova, a Konstancai Farul, a Bukaresti Rapid, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a Kolozsvári U és az FCU Craiova szerzett indulási engedélyt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.