Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A pályán megnyerte, zöld asztalnál elveszítette Varság az Udvarhely körzeti bronzérmét

Józsa Csongor 2024. július 03., 17:05 utolsó módosítás: 2024. július 04., 12:26

A hitelesítéskor átírták az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság kisdöntőjének visszavágóján született eredményt. Ezzel pedig az Oklánd együttese végzett a harmadik helyen. Egy játékosát viszont öt fordulós eltiltással sújtották.

A pályán megnyerte, zöld asztalnál elveszítette Varság az Udvarhely körzeti bronzérmét
Módosult a végső rangsor az Udvarhely körzeti focibajnokságban Fotó: László Ildikó

Vasárnap délután rendezték az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság kisdöntőjében a visszavágót. Ezen a hazai környezetben játszó Varság 3–1-re nyert az Oklánddal szemben. Ezzel összesítésben 6–5-re módosította a párharc állását, így ők kapták meg a bronzérmeket.

A Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület fegyelmi bizottsága az eredmény hitelesítésekor szembesült azzal, hogy a varsági együttesnél egy olyan labdarúgó lépett pályára, melynek nem volt játékjoga.

Pál Levente ugyanis négy sárga lapos figyelmeztetést gyűjtött össze, hármat a bajnokságban, egyet pedig a kisdöntő odavágóján kapott. A játékosnak így a pálya széléről kellett volna néznie az eseményeket.

Ezzel szemben ő nem pihent, hanem két gólt is jegyzett az összecsapáson.

Ez a csapatvezető mulasztása, neki a feladata a sárga lapok könyvelése.

A fegyelmi bizottság 3–0 arányban Oklánd javára írta a visszavágót, így a végelszámolásnál ők lettek az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság 2023–2024-es szezonjának harmadik helyezettjei.

Öt fordulós eltiltás

Még egy döntést hozott a fegyelmi bizottság, az Oklánd–Varság odavágóján a hazaiak játékosa, Bencze Richárd egy játékvezetői döntést reklamálva kapott piros lapot. Ezzel nem elégedett meg, annak ellenére, hogy csapattársai lefogták, a sípmester felé ütött, a hasát találta el. Tettéért öt mérkőzést kell kihagynia.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.