Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Lövétei Egyesülés lett az Udvarhely körzeti focibajnoka

Józsa Csongor 2024. július 01., 13:19

Hat év után sikerült újból megnyernie az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságot a lövétei együttesnek. A döntőben kettős sikerrel győzte le a Betfalvát. A dobogó alsó fokára a Varság állhatott fel.

A Lövétei Egyesülés lett az Udvarhely körzeti focibajnoka
Galérianézet
Mind a odavágót, mint a visszavágót megnyerte a lövétei együttes Fotó: László Ildikó

Vasárnap délután zárult az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság 2023–2024-es idénye. Az 5. Ligának számító megmérettetésben a döntő és a kisdöntő visszavágóit rendezték.

A fináléban Lövéte úgy lépett pályára saját közönsége előtt, hogy lépéselőnyben volt a Betfalvával szemben, miután egy héttel korábban 2–1-re diadalmaskodott. Alig kezdődött meg a visszavágó, betaláltak a hazaiak. A roppant sportszerű találkozón mindkét fél a játékkal foglalkozott, kiegyenlített a vendégcsapat, de még a szünet előtt büntetőből újból eredményes volt Lövéte.

Fotó: László Ildikó

A második játékrészben a nagy hőség rányomta a bélyegét a játékra, pár apróbb helyzetet dolgoztak ki csak a csapatok, maradt a 2–1-es végeredmény.

Kettős diadallal lett az Udvarhely körzeti bajnoka a Lövétei Egyesülés. Legutóbb a 2017–2018-as kiírásban végeztek az első helyen, az akkori A csoportot nyerték meg.

Fotó: László Ildikó

A kisdöntőben a Varság és az Oklánd összecsapás – akárcsak az odavágón – több találatot hozott, mint a döntő. Utóbbiak próbálták megőrizni az egy héttel kiharcolt egygólos előnyüket. Ezt a hazaiak a 37. percben eltűntették, miután kétszer betaláltak. A pihenő után jött a szépítés, már úgy tűnt, hogy hosszabbítás lesz, de a varságiaknak a végjátékban sikerült a gólszerzés.

Így a Varsági Hegyalja lett a bronzérmes.

Labdarúgás, Udvarhely körzeti

Döntő

Lövétei Egyesülés–Betfalvi Nagy-Küküllő 2–1 (2–1).
Összesítésben 4–2.
Vezették: Tamási Zoltán – Molnos Imre, Incze Dávid.
Gólszerzők: Alin Busuioc (1.), András László (36.), illetve Szabó Busch Tóbiás (11.)
Lövéte: Györgylőrincz Róbert – Demeter Alfréd, Egyed Zsolt, Alin Busuioc, Molnár Ottó, Sorin Busuioc, András László, Fórika Zsolt, Kelemen Emil, Demeter Attila, Kelemen Sándor. Cserék: Forgács Rajmond, Demeter László, Gergely Lóránd, György István, Pál Sándor.
Betfalva: Gălățeanu Péter – Karácsony Sándor, Váradi Károly, Balaj Sándor, Fülöp Csaba, Simó Attila, Fazakas László, Tordai Zsolt, Szabó Buch Tóbiás, Zsidó Orbán Roland, Sorodoc Florin Petru. Cserék: Péter Csaba, Szilveszter Bence, Lőrinczi Lehel, Elekes István, Gábor János, Somorai János.

Fotó: László Ildikó

Kisdöntő

Varsági Hegyalja–Oklándi Kustály 3–1 (2–0).
Összesítésben: 6–5.
Vezették: Fodor József – Csíki István, Tifán Attila.
Gólszerzők: Pál Levente (30., 37.), Berkeczi Dávid (88.), illetve Benkő István (66.).
Kiállítva: Birtalan Botond (90.).
Varság: Péter Róbert – Kovács Norbert, Dénes Tibor, Józsa Rajmond, Tifán Bernát, Berkeczi Ervin, Szász Zsolt, Bálint Bernát, Pál Levente, Pál Attila, Szász Kálmán. Cserék: Berkeczi Dávid, Tifán Botond, Magyari Barna, Lukács Szilárd, Imre Domokos, Kovács Alpár, Kovács Balázs.
Oklánd: Makkai Tamás – Gálfi Barna, Birtalan Botond, Benkő István, Román Tamás, Rafail Peles, Csíki Miklós, Román János, Makkai Zsolt, Birtalan Barangó, Csergő Alpár. Cserék: Csergő Nándor, Miklós Lóránd, Cseke Csongor, Gedő Álmos, Csomor Attila, Jakab László.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.