Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A kontinens élcsapatait fogadják Kolozsváron

Horváth Bálint Ottó 2022. július 31., 11:09

Két barátságos mérkőzést játszik szeptember végén Kolozsváron a román U21-es korosztályú labdarúgó-válogatott – közölte hivatalos honlapján a román szövetség.

A kontinens élcsapatait fogadják Kolozsváron
Újabb két barátságos mérkőzéssel készülnek a hazai rendezésű Eb-re Fotó: FRF

Florin Bratu szövetségi kapitány együttese folytatja a felkészülést a 2023-as Európa-bajnokságra, amelynek Románia és Grúzia ad otthont. A két válogatott automatikusan résztvevője a tornának, így a selejtezők ideje alatt edzőmérkőzéseket játszanak.

Románia előbb szeptember 23-án 18 órától a Kolozsvár Arénában Spanyolországgal, majd 27-én szintén 18-tól a Dr. Constantin Rădulescu (CFR) Stadionban Hollandiával találkozik. A két helyszínen egyébként a jövő évi viadalon több mérkőzést is rendeznek majd.

Spanyolország és Hollandia már kvalifikálta magát az Eb-re. A spanyolok ötszörös Európa-bajnokok ebben a korosztályban, a lehetséges 8-ból 8 győzelemmel és 9 pontos előnnyel a második helyezett Szlovákia előtt fejezték be a selejtezőt. A hollandok 2006-ban és 2007-ben szereztek U21-es Eb-címet, 8 győzelemmel és 2 döntetlennel szintén megnyerték a selejtezőcsoportjukat.

A román szövetség korábban azt is közölte, hogy a felnőtt válogatott a Nemzetek Ligája idei kiírásának szeptemberi zárása után előbb november 17-én szintén a Kolozsvári Arénában a szlovénekkel játszik barátságos mérkőzést, majd három nappal később a Moldovai Köztársaság otthonában lép pályára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.