Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A kevéssel is elégedettek, nincs napirenden a kapitányváltás a román válogatottnál

Horváth Bálint Ottó 2022. szeptember 24., 13:34 utolsó módosítás: 2022. szeptember 24., 13:35

A román labdarúgó-válogatott pénteken este 1–1-es döntetlent játszott Finnország vendégeként a Nemzetek Ligája B divíziójában, így közel került ahhoz, hogy kiessen a második értékcsoportból. Ennek ellenére a szövetségnél látják a fejlődést a csapatnál. 

A kevéssel is elégedettek, nincs napirenden a kapitányváltás a román válogatottnál
Egyelőre úgy tűnik, Edward Iordănescu folytathatja a munkát a román válogatottnál Fotó: FRF

A mérkőzést követő nyilatkozatában Edward Iordănescu szövetségi kapitány közölte, hogy elégedett volt a játékosok hozzáállásával és teljesítményével. „A győzelemre készültünk ezen a találkozón. Fiatal csapattal kezdtünk, a játékosok átlagéletkora 26 év volt.

Megtartottunk néhány biztos embert, közben fiatal játékosok álltak be, mert azt szeretném, hogy egy új csapatot készítsünk fel a jövőre. Nem győztünk, de úgy gondolom, hogy a játékosok mentalitása bizakodásra ad okot a jövőre nézve”

– mutatott rá.

Iordănescu úgy fogalmazott, miután gólt kaptak, a csapat jól reagált, voltak tiszta helyzeteik, más eredménnyel kellett volna a szünetre vonulniuk. „Örvendek, hogy a második félidőben nem adtuk fel, kerestük az egyenlítő találatot, és sikerrel jártunk. A végén ki is kaphattunk volna, mert kockázatot vállaltunk a három pont megszerzéséért. Bízom a csapatban rejlő potenciálban, és abban, hogy viszonylag rövid időn belül magasabb szinte juthatunk”.

Az esetleges távozásával kapcsolatban Iordănescu megjegyezte, várjuk meg az utolsó meccset hétfőn Bosznia ellen, utána vonalat húznak, és kielemzik a teljesítményüket. „Rengeteg igazságtalanságot követtek el velem szemben, már az első összetartáskor szó volt arról, hogy távozom, ezek olyan dolgok, amelyek nem természetesek.

Nem kérek sok időt, de annál inkább bizalmat és türelmet, nem magamnak, hanem a csapatnak”

– hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

A szövetség technikai bizottságának vezetője, Mihai Stoichiță a mérkőzés utáni nyilatkozatában arról biztosított, hogy a válogatottat továbbra is Edward Iordănescu fogja irányítani. „Tetszett a csapat játéka, ez az első alkalom, hogy látjuk az építkezést a válogatottól, a szép helyzeteket, a labdabirtoklást. A védelem néhány pillanatot leszámítva elég stabil volt. Győznünk kellett volna, ez a következtetés, az ellenfélnél is ugyanezt mondták” – közölte Stoichiță. Hozzátette, hogy az egész csapattal elégedett, még akkor is, ha bosszantó, hogy nem lőttek még gólt.

Már sokszor elmondtam, Edi Iordănescu folytatja a válogatottnál! Már sok edzőt váltottunk, próbálunk a folytonosságra törekedni”.

A román válogatottnak a csoport utolsó fordulója előtt nincs saját kezében a sorsa, hétfőn 21.45-től hazai pályán nagy szüksége van a győzelemre Bosznia ellen, de lehet, hogy még ez sem lesz elég az utolsó hely, egyben a kiesés elkerüléséhez.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.