Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A héten kinevezheti új edzőjét a Sepsi OSK

Székely Sport 2023. május 29., 12:58 utolsó módosítás: 2023. május 29., 13:09

Szépen búcsúzott a csapat a vezetőedzőtől. A sepsiszentgyörgyi klubvezetés a napokban tárgyal a lehetséges utódokkal. Két név van a kalapban.

A héten kinevezheti új edzőjét a Sepsi OSK
Ki ül le a kispadra? Fotó: Pinti Attila

A Sepsi OSK győzelemmel zárta a labdarúgó Szuperliga idei kiírását, az Universitatea Craiova otthonában a végjátékban szerzett találattal 1–0-ra nyert. A felsőházi rájátszás, így az összesítésben is a hatodik helyen végzett.

A háromszéki klubvezetés a mérkőzés előtti napon bejelentette, hogy a vezetőedző, Cristiano Bergodi ezen az összecsapáson ül utolsó alkalommal a kispadon. Az olasz szakember nem kívánta meghosszabbítani lejáró szerződését.

Bergodi 2021 októberétől volt a piros-fehérek edzője, vezetésével a klub a legjobb eredményeket érte el: kétszer hódította el a Román Kupát, egyszer pedig a Szuperkupát.

Cristiano Bergodi Fotó: Pinti Attila

Román sportportálok szerint a Sepsi OSK ezen a héten bejelenti, ki lesz az új tréner.

A szaksajtó szerint két szakemberrel áll előrehaladott tárgyalásban a sepsiszentgyörgyi gárda. A favorit Liviu Ciobotariu, akinek megegyezése az FC Voluntari-al lejárt. Ő a pénteki Konferencia Liga-selejtezőt követően, amelyet csapata tizenegyesekkel elveszítette az FC U Craiova ellen titokzatosan nyilatkozott.

„A váltáson gondolkodom, van néhány ajánlatom külföldről. Nem tudom, van pár napom a döntésre, majd válaszolok” – mondta el a lefújást követően.

A másik befutó a legutóbb az Aradi UTA edzője, Bálint László György lehet. Az FK Csíkszeredánál is dolgozó trénernek jelenleg nincs csapata.

Hogy valójában kettejük között választanak-e, vagy lesz egy nevető harmadik, a napokban kiderül.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.