Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A fehérorosz focicsapatok nem játszhatnak hazai pályán

MTI 2022. március 03., 18:27

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtöki határozatának értelmében a fehérorosz klubcsapatok, illetve a válogatott sem játszhat hazai pályán a szervezet sorozataiban.

A fehérorosz focicsapatok nem játszhatnak hazai pályán
Fotó: Uefa.com

Az UEFA a döntése szerint a szóban forgó találkozókat semleges helyszínen kell lejátszani, ezen túlmenően pedig azokat a meccseket, amin Fehéroroszország számít a hazai együttesnek, zárt kapuk mögött kell megrendezni.

Az UEFA azért határozott így, mert Fehéroroszország kulcsszerepet játszott Oroszország Ukrajna ellen indított háborújában. Az európai szövetség azt is közölte, hogy végrehajtó bizottsága a továbbiakban is rendszeresen tart majd rendkívüli üléseket, melyeken értékelni fogja a jogi és tényszerű helyzet alakulását, szükség esetén pedig további döntéseket hoz. A nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA a háborúval összefüggésben már korábban eltiltotta az orosz válogatottat, valamint a klubcsapatokat a nemzetközi tornáktól és versenysorozatokon való részvételtől.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke azt mondta, részükről egyáltalán nem számítottak háborúra Európa közepén.

„Ez túlmutat a labdarúgáson, de nekünk meg kell tennünk a magunk lépéseit, és csak annyit szeretnénk, ha a lehető leghamarabb véget érne ez az őrület” – nyilatkozta a szlovén sportvezető.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.