Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mindenhonnan kizárták az orosz klubokat, válogatottakat

Székely Sport 2022. február 28., 19:53 utolsó módosítás: 2022. február 28., 21:58

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöksége és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága hétfőn úgy döntött, hogy Oroszország válogatottjait, klubcsapatait további intézkedésig kizárja a most zajló versenysorozatokból – írja az nso.hu.

Mindenhonnan kizárták az orosz klubokat, válogatottakat
Az orosz válogatott nem vehet részt a katari vébé selejtezőjében Fotó: FIFA

Korábban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága – Oroszország ukrajnai inváziója miatt, amelyet Fehéroroszország támogat – hivatalosan arra kérte a nemzetközi sportági szövetségeit és a versenyek házigazdáit, hogy ne engedjék indulni az orosz és a fehérorosz sportolókat, továbbá tiltsák meg a két ország hivatalos személyeinek részvételét is.

Az orosz válogatott érdekelt volt a 2022-es katari világbajnokság selejtezőjének rájásztásában. Március 24-én a lengyelekkel kellett volna találkozzanak, akik korábban már jelezték, akárcsak a másik ágon egymás ellen játszó svédek és a csehek is, hogy nem állnak ki az oroszok ellen. Lengyelország így játék nélkül juthat tovább a rájátszás fináléjába.

A döntés értelmében az Európa Ligában pedig a Szpartak Moszkva sem léphet pályára az RB Leipzig ellen a nyolcaddöntőben.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága hétfői rendkívüli ülésén felfüggesztette és minden egyes versenysorozatból kizárta Oroszország és Fehéroroszország válogatottjait, klubcsapatait a háborús helyzet miatt. A női BL-ben a Ferencváros csoportjában második helyen végző Roszton-Don egyenesen a negyedöntőből zárták ki, míg a CSZKA Moszkvát a rájátszásból, épp a Bukaresti CSM volt az ellenfele. A férfiaknál a Meskov Breszt került erre a sorsra.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.