Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A csíki női focisoknál a feljutás, a vásárhelyieknél az élvonalban maradás a legfőbb cél

Székely Sport 2022. március 03., 12:54 utolsó módosítás: 2022. március 03., 12:56

Hétvégén elkezdődik a női labdarúgó 2. Liga tavaszi idénye. Az 1. csoport éllovasa, az FK Csíkszereda Buzău megyében, az Onix Râmnicu Sărat otthonában vendégszerepel vasárnap délben. Elrajtol az élvonalbeli bajnokság rájátszása is, az alsóházban érdekelt Marosvásárhelyi Ladies szintén vasárnap a CSȘ Târgoviște vendége lesz.

A csíki női focisoknál a feljutás, a vásárhelyieknél az élvonalban maradás a legfőbb cél
Hazai környezetben, majd edzőtáborban, végül újra az Erőss Zsolt Aréna melletti pályán készült az FK Csíkszereda Korábbi felvétel Fotó: Veres Nándor

Az FK előnye hat pont a második helyen álló Jászvásári Navobi és Románvásári Sárga Rókácskák együtteseivel szemben. A csíkiak női csapata már január elején elkezdte a felkészülést, február végén pedig egyhetes edzőtáborban voltak Marosvásárhelyen.

„Napi két edzéssel készültünk az edzőtáborban, ahol három felkészülési meccset is játszottunk, mindhármat élvonalbeli csapatokkal. A bajnok Kolozsvári U Olimpiától 5–1-re kaptunk ki, a szintén élbolyhoz tartozó Borgóprundi Heniu együttesétől 3–2-re, a Marosvásárhely Ladies ellen pedig 7–2-re nyertünk.

A felkészülési meccseken mindenkinek lehetőséget adtam, és azért volt jó, hogy első ligás csapatokkal játszottunk, mert jobban kitűntek a hiányosságok. Minden ellenfelünkkel partiban voltunk.

Hasznos és nagyon sikeres felkészítőn vagyunk túl, mind a 22 játékos komolyan készült, érződött a lányokon, hogy fel akarnak jutni az élvonalba. A keret az őszhöz képest nem változott, de tavasszal több játéklehetőséget fog kapni Szőke Eszter középpályás és Balogh Boglárka kapus, akik tagjai az U15-ös válogatottnak, de korhatár-szabályozás miatt ősszel nem léphettek pályára” – nyilatkozta a Székely Sportnak Albu.

Ladies: nem lehet gond a kieséssel

Székely András, az élvonal alsóházi rájátszásában érdekelt Marosvásárhelyi Ladies elnöke elmondta, fő céljuk továbbra is az, hogy elkerüljék a kiesést a tavaszi szezonban. Ennek eléréséhez három játékossal erősítettek, Magyari Nóra kapus és Vincze Noémi középvédő, válogatott szintű játékos Kolozsvárról, illetve Lucia Meleacă tapasztalt labdarúgó Galacról érkezett, aki korábban a Marosvásárhelyi ASA-nál játszott.

A kiesés elleni küzdelemben a CSȘ Târgoviște és a Galaci Universitatea lesz a két közvetlen ellenfél, amelyekkel éppen az első két fordulóban találkoznak. „Úgy gondolom, nem kellene problémánk legyen velük olyan értelemben, hogy ne szerezzük meg a három pontot mindkét csapattal szemben. De ezen két mérkőzés után sokkal többet tudunk látni a reális helyzetről.

Optimista vagyok, normális körülmények között nem lehet gondunk a kieséssel, hiszen az őszi szezonhoz képest kevés, de meghatározó játékosokkal erősítettünk”

– összegzett Székely András. 

A Székelyudvarhelyi Vasas Femina a felsőházi rájátszásban vasárnap a Temesvári Poli együttesét fogadja,  míg a másodosztályban a Vasas II. csapata szabadnapos lesz a hétvégi nyitófordulóban. Többször is kerestük a csapat vezetőit, hogy érdeklődjünk a játékosmozgásról, téli felkészülésről, tervekről, célkitűzésekről, ám mindig visszautasították, hogy nyilatkozzanak nekünk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.