Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A csendőrök fém mobilkordont alakítottak ki a parkolóban

Dobos László 2024. május 27., 14:13 utolsó módosítás: 2024. május 27., 14:27

A házigazdák és biztonsági szervek készen állnak a vendégszurkolók fogadására: az osztályozómeccsre érkező drukkerek felügyeletét a marosvásárhelyi csendőrség regionális parancsnoksága látja el. Hétfőn este 8 órától rendezik az FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo labdarúgó mérkőzést, a román labdarúgó élvonalba maradásért/feljutásért zajló párharc visszavágóját.

A csendőrök fém mobilkordont alakítottak ki a parkolóban
Galérianézet
Az utolsó simításokat végzik, az Erőss Zsolt Aréna parkolója lesz a Dinamo-szurkolók táborhelye Fotó: Borbély Fanni

A székelyföldi mérkőzésre előzőleg tízezer Dinamo-szimpatizáns érkezést jelentették be, a Csíkszeredába csoportosan érkező vendégszurkolókat az FK Csíkszereda javaslatára – és a városvezetés belegyezésével – az Erőss Zsolt Aréna parkolójába várják. Ezt hétfőn reggelre kiürítették. Az osztályozómeccsre érkező vendégszurkolók felügyeletét a marosvásárhelyi csendőrség regionális parancsnoksága látja el, ők hétfőn délelőtt már a helyszínen voltak, készültek a bukaresti csapat szurkolóinak a fogadására. A csendőrök fém mobilkordont alakítottak ki a parkolóban. A városban a Hargita megyei rendőrség és csendőrség felügyeli a közbiztonságot.

A Dinamo-szurkolók számára kijelölt helyen tartott sajtótájékoztatót hétfőn Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, illetve Ábrahám Előd önkormányzati képviselő. A polgármester szerint az önkormányzat minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy a lakosság biztonságban legyen a kockázatosnak ítélt sportesemény kapcsán.

Fotó: Borbély Fanni

Amennyiben rendellenességét észlelnek, kérjük hívják a 112-es telefonszámot. Reméljük, hogy az eredménytől függetlenül a vendégszurkolók sportszerűen viselkednek, illetve az FK lesz a továbbjutó”

– mondta el Korodi.

Fotó: Borbély Fanni

A Székelyhonnak arra a kérdésére, hogy hány Dinamo-szurkoló fog Csíkszeredába érkezni, a polgármester nem tudott pontos választ adni. „A bukarestieken kívül Kolozsvárról vártak 300 szurkolót, de úgy tűnik, hogy egy nagyon kis részük jön majd meg. Volt szó, hogy Brassóból és Nagyszebenből és érkeznek, de majd délutánra kiderül, hányan lesznek. Azt gondolom, hogy a tízezres szurkolói szám egy megfélemlítési szám volt. Ott van azért a bukaresti nyertes meccs, és ez már nem motiválja a szurkolókat.

Várhatóan – szerintem – úgy kétezren lehetnek majd, de semmi sem biztos”

– folytatta Korodi.

Fotó: Borbély Fanni

Közben megtudtuk, hogy egy busznyi Dinamo-szurkoló Németországból, Hamburgból érkezik Csíkszeredába. A Dinamo férfi kézilabdacsapata – melynek egyik legjobb játékosa a magyar válogatott Rosta Miklós – a férfi kézilabda Európa-liga négyesdöntőjén volt érdekelt a hétvégén, ahol az utolsó, negyedik helyen végzett. A bukaresti kézilabdázókat egy busznyi szurkoló is elkísérte Hamburgba, őket hétfő estére Csíkszeredába várja a Peluza Cătălin Hâldan nevű bukaresti szurkolói csoportosulás.


Korodi a közbiztonságról

Az FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo mérkőzés kapcsán Korodi Attila a csíkszeredai közbiztonságot érintő, a városvezetés által kidolgozott stratégiáról is beszélt. Elhangzott, hogy a közvilágításban tíz helyszínen 48 új közvilágítási pontot fognak kialakítani, és 2456 régi lámpatestet fognak lecserélni. Elmondták, hogy 193 kamerával bővül a város biztonsági kamerarendszere, és sikerült megoldást találni arra, hogy ötről tízre bővüljön a helyi rendőrség állománya.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.