Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Ceahlăul edzője szerint a házigazdák jobbak voltak

Dobos László 2024. március 10., 16:12 utolsó módosítás: 2024. március 10., 16:33

Sorozatban ötödik mérkőzést nyerte meg az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga alapszakaszában, és ezzel Ilyés Róbert legénysége a felsőházi rájátszást jelentő 5. helyre jött fel a rangsorban. Vasárnap délután a csíkiak a Ceahlăult győzték le 2–0-ra.

A Ceahlăul edzője szerint a házigazdák jobbak voltak
Galérianézet
A vendégek vezetőedzője is belátta, hogy jobb volt az FK Csíkszereda Fotó: Pinti Attila

Sokan voltak kíváncsiak a vasárnap kora délutáni csíkszeredai találkozóra, mindkét csapatot egy-egy népes szurkolótábor buzdította, zászlókat lengetve drukkoltak kedvenceiknek.

A mérkőzést a helyszínen nézte meg Bernd Storck, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK vezetőedzője is.

Fotó: Pinti Attila

A mérkőzés kezdőrúgását a 77 éves Póra Tibor végezhette el, aki az 1970-es években a Csíkszeredai Bányász futballcsapatának játékosa volt.

Fotó: Pinti Attila

Az összecsapás végén a nézők többsége helyben maradt, a csapattal együtt elénekelték el a székely himnuszt. A vendégdrukkerek megpróbálták ezt megzavarni – triviális és Magyarországot gúnyoló skandálásokkal.

Fotó: Pinti Attila

Ilyés Róbertet, az FK Csíkszereda vezetőedzőjétől arról kérdeztük, hogy milyen érzés megnyerni az edzők csatáját, egy olyan elismert szakember ellen, mint Cristian Pustai, a Ceahlăul vezetőedzője. „Pustai egy sokkal tapasztaltabb edző mint én, aki a karrierem elején vagyok, nekem ez az első évem vezetőedzőként. Kívülről nehéz volt átélni ezt a mérkőzést, de a játékosok óriásit küzdöttek, szívet lelket beletettek. A csapat érdeme a győzelem! Egy bő órát emberhátrányban játszottunk, de ennek ellenére megvoltak a helyzeteink a további gólokhoz, voltak veszélyes ellentámadásaink, volt egy kapufánk.

A játékkal meg vagyok elégedve, bánt viszont, hogy elveszítettük Csűröst, akit kiállítottak. Visszanéztük, és az, amiért megkapta a második sárga lapot, az nem is volt fault. Ez bírói tévedés, de ezt el kell fogadni, nincs mit tenni. Nagy öröm számomra, hogy a csapat épül, napról napra jobb. És egyre nagyobb szíve van!

Babatit is le kellett cserélni az első félidőben, mert kapott egy nagy rúgást a trédére, még nem tudjuk a pontos diagnózist. A helyére beálló Anderson is nagy meccset csinált” – értékelt Ilyés.

Fotó: Pinti Attila

A sorozatban kiválóan teljesítő Gyenge Szilárd kapus elmondta, hogy nem arra számítottak, ami történt a pályán. „Főleg nem arra, hogy a 30. perctől emberhátrányban kell futballozni. Erre reagálni kellett, bele kellett állni abba a fociba, amit láthattak. Dupla annyi meló volt, mint amennyit elterveztünk. Úgy érzem, hogy mindenki nem a maximumot, hanem a maximum felettit nyújtotta. Sajnos Babati lesérült, le kellett cseréni, de a helyére beálló Anderson nagyon jó munkát végzett. Hátul nem rizikóztunk, viszont elől megvoltak a helyzeteink, akár nagyobb is lehetett volna a különbség javunkra. Remélem, folytatjuk a jó játékot és a jó eredményt Újszentesen is, és bejutunk a felsőházi rájátszásba” – nyilatkozta Gyenge.

Fotó: Pinti Attila

Nagy János hátvéd szerint látszik, érződik, hogy egy igazi csapattá érik az FK Csíkszereda. „A pályán érződött annak a munkának a gyümölcse amit a felkészülés során elvégeztünk, a meló, amit a szezon előtt beletettünk. Küzdöttünk egymásért, és szerintem nem volt kérdéses, hogy ki nyeri meg a mai mérkőzést. Az eredeti tervek szerint többet szerettük volna járatni a labdát, a kiállítás azonban felborította ezt az elképzelést, de a stabilitás, az, hogy csapatként küzdöttünk egymásért, az megmaradt” – hangsúlyozta Nagy János.

Fotó: Pinti Attila

A civilben matematika-tanár Cristian Pustai, a Ceahlăul vezetőedzője emlékeztetett, hogy ez a mérkőzés egy döntő volt a felsőházi helyekért, aki megnyerte ezt a mérkőzést szinte biztosan ott lesz a legjobb hat között. „Gratulálok a házigazdáknak, ma jobbak voltak mint mi. Nehéz volt 1–0-ról kezdeni a mérkőzést, hiszen már a 2. percben gólt kaptunk. Ahogy a hazai csapat játszott, a játékosaik odaadása miatt megérdemelte a győzelmet. Nehezebben magyarázható, de egy kiállítás nem mindig változtatja meg a játékot az emberfölényben lévő csapat javára. A hátrányban maradt csapat játékosaiban hihetetlen energiák szabadulnak fel, jobban küzdenek, erőt ad nekik.

A házigazdák nagyon jól lefedték a pályát, és veszélyes ellentámadásokat építettek. Mi szünetben kockáztattunk, lecseréltük a szélső védőinket támadókra, kockáztattunk ezzel. Két csatárral támadtunk, a szélsőink pedig azt a feladatot kapták, hogy húzzák szét a hazaiak védelmét. Ez nem sikerült.

Nem voltunk elég józanok (Pustai szavaival lucizi) az utolsó métereken, amikor be kellett volna fejezni az akciót nem tudtunk jó döntéseket hozni. Edzői karrierem elején eldöntöttem, hogy nem fogok a játékvezetéssel foglalkozni. Most sem teszem. A játék hevében, a pálya szélen el-elszóljuk magunkat, de szerintem higgadtnak és civilizáltnak kell maradni vereség esetén is” – nyilatkozta Pustai.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.