Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A 3. Liga alsóházában rúgják tovább a székelyföldi csapatok

Zátyi Tibor 2023. március 28., 13:15

A hétvégén véget ért a labdarúgó 3. Liga alapszakasza, a székelyföldi csapatokból csak a Nyárádtői Unirea jutott a felsőházba, a többi együttes az alsóházban folytatja a rájátszást.

A 3. Liga alsóházában rúgják tovább a székelyföldi csapatok
A Székelyudvarhelyi FC hazai pályán a Kézdivásárhelyi SE ellen kezdi meg az alsóházi rájátszást Fotó: László Ildikó

Az 1-es csoportban az FK Csíkszereda farmcsapata két győzelmet és négy döntetlent ért el, és az utolsó előtti helyen végzett, mivel a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága meg nem jelenések miatt kizárta a Dante Botoșani együttesét. A csíki fiatalok az alsóházi rájátszás első fordulójában, szombaton 17 órától a Șomuz Fălticeni vendégei lesznek.

1-es csoport

Felsőház: Foresta Suceava (42 pont), Bucovina Rădăuţi (37), Bákói CSM (33), Ceahlăul Piatra Neamţ (33).

Alsóház: Ştiinţa Miroslava (29), Şomuz Fălticeni (27), Viitorul Darabani (16), Rapid Brodoc (14), FK Csíkszereda II. (10). A Dante Botoşani csapatát kizárták.

A Székelyudvarhelyi FC-nek nem sikerült elérnie a szezon elején kitűzött célt, az őszi gyengébb teljesítmény miatt nem jutott a felsőházba, ötödik lett. Az alsóházi rájátszást az első helyről kezdi meg Lucian Nicolau vezetőedző együttese, és az ugyancsak gyenge alapszakaszt zárt Kézdivásárhelyi SE-t fogadja pénteken 15 órától. A felső-háromszékiek utolsó helyen végeztek. A Sepsi OSK II. a hetedik helyen zárt, és ugyancsak pénteken játszik, 15 órától a Brassói Kids Tâmpát fogadja majd.

Az újonc Marosvásárhelyi SE az ötödik lett csoportjában Fotó: Haáz Vince

5-ös csoport

Felsőház: CS Blejoi (42 pont), CSO Plopeni (32), Brassói SR (30), Barcarozsnyói Olimpic Cetate (30).

Alsóház: Székelyudvarhelyi FC (25), CS Păuleşti (24), Sepsi OSK II. (19), Brassói Kids Tâmpa (18), Zernyesti Olimpic (16), Kézdivásárhelyi SE (16).

A Maros megyei együttesek a 9-es csoportban szerepelnek, a Nyárádtői Unirea a második helyen végzett az alapszakaszban, így a felsőházban folytatja. A Vajdahunyadi Corvinul tetemes előnnyel, húsz ponttal lett első. Nyárádtő szombaton 17 órától a Kudzsiri Metalurgistul ellen hazai pályán kezdi a rájátszást.

A Marosvásárhelyi SE és a Szászrégeni Avântul is egyaránt 24 ponttal zárt az 5–6. helyen, és mindketten hazai pályán kezdik az alsóházat: előbbi a Kolozsvári Sănătateát, utóbbi pedig Marosújvárt fogadja pénteken 15 órától.

Az alsóházban is kemény meccsek várnak a csíki fiatalokra Fotó: Pinti Attila

9-es csoport

Felsőház: Vajdahunyadi Corvinul (52 pont), Nyárádtői Unirea (32), Kudzsiri Metalurgistul (31), Gyulafehérvári CSM (30).

Alsóház: Szászrégeni Avântul (24), Marosvásárhelyi SE (24), Gyulafehérvári CSU (21), Kolozsvári Viitorul (16), Kolozsvári Sănătatea (14), Marosújvár (9).

A felsőházból a csoportok első két-két helyezettje jut tovább a 2. Liga osztályozójának elődöntőjébe, ahol végül öt klub szerez indulási jogot a másodosztályba. Az alsóházi csoportokban az utolsó két-két helyen végző csapatok kiesnek, illetve búcsúzik a leggyengébb negyedik helyezett is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.