Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem indul a harmadosztályban a Székelyudvarhelyi FC

Székely Sport 2022. július 12., 15:38

Pár héttel ezelőtt még azt fontolgatták, hogy a másodosztályban indulnak, most pedig információnk szerint nem nevez be a labdarúgó 3. Liga soron következő, 2022–23-as idényébe a Székelyudvarhelyi FC, a csapat visszalép a bajnokságból.

Nem indul a harmadosztályban a Székelyudvarhelyi FC
Pár héttel ezelőtt még a másodosztály kapujában volt az együttes... Fotó: Erdély Bálint Előd

A klubvezetés több ok miatt döntött úgy, hogy nyolc év után nem lesz ott a harmadosztály mezőnyében. Visszalépésüknek főképp anyagi vonzata van, egy újabb ütőképes, a pontvadászat első helyére pályázó keret felépítése sok pénzbe kerül.

A székelyudvarhelyi önkormányzattól kapott anyagi támogatás elenyésző (300 000 lej), hiszen a felnőtt gárda minimális éves költségvetéséhez legalább 1,5 millió lejre lenne szükség, továbbá a klub utánpótlása számos korosztályt ölel fel.

Az új játékosállomány összeállítása sem lett volna egyszerű a 3. Liga új szezonjára: az FK Csíkszereda nemrég bejelentette, hogy ősztől farmcsapatot indít a harmadosztályban, emellett az ifjúsági Bajnokok Ligájában (Youth League) is szerepeltetnie kell az ifjúsági labdarúgóit,

így nem tudnak kölcsönjátékosokat biztosítani Székelyudvarhelynek – mint ahogy ez az elmúlt években volt.

A hír kapcsán kerestük a Székelyudvarhelyi FC vezetőségét, szerdára ígértek tájékoztatást a visszalépéssel kapcsolatosan.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.