Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Erősített a téli szünetben, megnyerné az alsóházat a Kézdivásárhelyi SE

Daczó Hodor Barna 2024. február 23., 11:40

A Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata a 3. Liga 5-ös csoportjának hatodik helyén zárta az őszi idényt. Călin Moldovan vezetőedzőt és Rancz Lajos klubelnököt a felkészülésről, a játékoskeretről és a tavaszi szezon céljairól kérdeztük.

Erősített a téli szünetben, megnyerné az alsóházat a Kézdivásárhelyi SE
Bizakodva várják a bajnokság folytatását a kék-fehérek Fotó: László Ildikó

Tavaly nyár végén, mindössze néhány héttel a bajnokság kezdete előtt dőlt el, hogy a kézdivásárhelyiek folytathatják a harmadosztályban, ezért kissé kapkodósra sikerült a felkészülés, ami az idénykezdésre is rányomta a bélyegét. „Figyelembe véve, honnan indultunk a nyáron, úgy vélem, elég jó eredményeket értünk el. Mivel későn derült ki, hogy a csapat a 3. Ligában folytathatja, az utolsó száz méteren kristályosodott ki a játékoskeret, magam is akkor érkeztem, ezért a felkészülést is később kezdhettük el.

Ennek ellenére sikerült egy olyan csapatot összeverbuválnunk, amely helyt állt a harmadik vonalban. A csapatjáték egyre jobbá vált és az eredmények is egyre jobbak lettek”

– értékelt Călin Moldovan edző.

Fiatal játékoskeret

A kék-fehérek fiatal játékoskerettel vágtak neki a téli alapozásnak. „Nagyon fiatal játékoskerettel dolgozom, focistáim zöme nem töltötte be a 22 évet.

A téli szünetben sikerült erősítenünk a keretet, hat játékos érkezett csapatunkhoz.

Albert Hunor hálóőr az FK Csíkszeredától, Veress Róbert Tatrangból, Kerestély Ákos és Fábián Róbert Zágonból tértek vissza hozzánk, Botorok János Marosvásárhelyről, Bogdan Cîrstean Székelyudvarhelyről, Pereny Adrian pedig Aradról igazolt hozzánk” – sorolta Moldovan.

Ami a távozókat illeti, tavasztól Știubea Andreas, Circa Dragoș és Sánta Loránd nem folytatja a csapattal, míg a tehetséges Kapusi Csongort a negyedik vonalbeli Zágonnak adták kölcsön, a több játéklehetőség reményében. „Fábián Győző sajnos keresztszalagszakadást szenvedett, ezért rá nem számíthatunk, de bízom benne, mielőbb visszatér majd a pályára, hiszen tehetséges hálóőr” – tette hozzá az edző.

Călin Moldovan vezetőedző elégedett focistái hozzáállásával Fotó: Daczó-Hodor Barna

Remek hozzáállás

A tréner a felkészülés részleteibe is beavatta lapunkat. „Január 15-én kezdtük a felkészülést, a saját bázisunkon remek alapozást végeztünk. Kellemetlen, nehéz időszak volt ez a játékosok számára, amely főként a fizikai edzésekről szólt és nagyon elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával. Még két hét van a bajnokság újrakezdéséig, és már egy hete elkezdtük a specifikus, illetve taktikai edzéseket, egyre inkább a játékminőség javítására fókuszálunk.

Még van csiszolnivaló, de amint említettem, a játékosoknak az eddigi felkészülés során mutatott hozzáállása bizakodással tölt el a tavaszi idényt illetően”

– nyugtázta.

A csapatjátékot edzőmérkőzéseken csiszolgatják a céhes városi kék-fehérek. Eddig a Fogarasi CSM (4–1), a Hétfalusi CSM (3–2), az Egyedhalmi CSM (5–5), a Bákói CSM (0–1) és az FK Csíkszereda (0–2) ellen léptek pályára Călin Moldovan edző tanítványai.

„Az első mérkőzéseket negyedik ligás csapatokkal játszottuk, hiszen a fiúk fáradtak voltak az alapozást követően. Azonban a Bákó és a Csíkszereda elleni találkozók igazán jó tesztnek bizonyultak. Előbbiben a 2. Ligába való feljutásért küzdő moldvai alakulat egy tizenegyesből lőtt góllal múlt felül egy remek játékot követően. Még két edzőmérkőzés van tervben, a Hétfalu elleni visszavágó és a Feketehalom ellen is játszunk, majd március 8-án a Brassói Kids Tîmpa otthonába látogatunk az alapszakasz visszavágósorozatának folytatásában” – sorolta.

Rancz Lajos klubelnök bízik a csapat jó szereplésében Fotó: Daczó-Hodor Barna

A cél az első hat között végezni

A március 8-án újrakezdődő bajnokság alapszakaszából csupán három mérkőzés maradt hátra, majd az alsóházi rájátszásban folytatja a csapat.

A felsőházba jutásra nincs esélyünk, a célunk a csapatjáték jobbá tétele, a játékosok értékének növelése. Minél több pontot próbálunk szerezni, hogy elkerüljük a kiesési zónát, aztán meg minél feljebb végezni, ha lehet, akár az alsóház megnyerését jelentő 5. helyen”

– közölte Călin Moldovan.

Rancz Lajos klubelnök megerősítette lapunknak, hogy a cél az első hat között végezni, amennyiben lehet, az alsóház megnyerését jelentő helyen. „Úgy vélem, erősödött a játékoskeret az őszi idényhez viszonyítva, így bízunk benne, hogy sikerül elérni a kitűzött célt” – fejtette ki.

A KSE játékoskerete

Kapusok:
Albert Hunor, Bunduc Gabriel.
Hátvédek: Albu Attila, Veress Róbert, Cîrstean Bogdan, Demeter Levente, Sütő Zalán, Zöld Hunor, Gajdó Tamás (csapatkapitány), Bînță Ionuț.
Középpályások: Agafiței Antonio, Kerestély Ákos, Botorok János, Fábián Róbert, Dobos Zsolt, Pereny Adrian.
Csatárok: Bandi Álmos, Turcu Cosmin, Fülöp Zalán, Ketesdi Nimród, Gergely Alpár.
Edzők: Călin Moldovan vezetőedző, Dévai Imre segédedző.

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Zernyesti Olimpic
15
10
3
2
50-20
33
2
AFC Câmpulung – Muscel 2022
15
10
3
2
28-10
33
3
Barcarozsnyói Olimpic Cetate
15
10
2
3
35-17
32
4
Székelyudvarhelyi FC
15
8
4
3
26-10
28
5
Brassói Kids Tâmpa
15
7
5
3
23-13
26
6
Kézdivásárhelyi SE
15
5
3
7
15-26
18
7
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.
15
5
1
9
23-26
16
8
Viitorul Curița
15
3
2
10
22-33
11
9
Tatrangi Ciucaș
15
3
2
10
12-35
11
10
Brassói SR Municipal
15
1
1
13
10-54
4

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.