Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Suciu szerint csapata a gól után megtorpant, Militaru meg nem adott büntetőről beszélt

Dobos László 2022. február 26., 18:42 utolsó módosítás: 2022. február 26., 20:29

Magabiztos játékkal nyerte meg első tavaszi mérkőzését az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Ligában. A csíkiak szombaton délben, hazai pályán 2–0-ra győzték le a Dési Unirea együttesét. A találkozó után a két vezetőedző nyilatkozott.

Suciu szerint csapata a gól után megtorpant, Militaru meg nem adott büntetőről beszélt
A vezetőedző örül a győzelemnek, több higgadtságot, türelmet vár a tanítványaitól Fotó: Pinti Attila

Az FK Csíkszereda vezetőedzője, Valentin Suciu szerint csapatánál a gólig teljes mértékben jól működött minden. „Helyzeteket alakítottunk ki, az ellenfél térfelére szorítottuk a játékot, nem nagyon hagytunk nekik esélyt, de ahogy berúgtuk a gólt, mintha megtorpantunk volna, nem értettem, és most sem értem, hogy miért. Hagytunk teret az ellenfélnek, hogy kezdeményezzen, csak kontrázni próbáltunk.

Kellett volna legyen higgadtság, nyugalom, türelem a játékunkban. De mivel az első mérkőzés ebben az évben, ráfogjuk arra. Egyébként még rúghattunk volna gólokat. A Dés egy jó csapat, amelyik rengeteget passzol. Fociztak, gondolom, hogy aki a lelátón vagy a tévében követte a meccset, az volt amit lásson. Volt az ellenfélnek is helyzete, kapufája. Örülök, hogy mi nyertünk.

Ma örülünk, és holnaptól készülünk a következő meccsre. Sellenberk nagyon nehéz ellenfél lesz, főleg hazai pályán, ahol a nagyobb csapatokat meg tudták viccelni.

Remélem és bízok abban, hogy velünk ez nem fog megtörténni. Még motiváltabban, még szervezettebb kell menjünk Sellenberkre, hogy a három pontot tudjuk elhozni” – nyilatkozta Suciu.

Dragoș Militaru, a Dési Unirea vezetőedzője szerint a házigazdáknak több gólhelyzete volt, ők egy győzelmi sorozattal rendelkező csapat. „Sajnos, az év első hivatalos mérkőzését elveszítettük. Az első 15–20 percben visszafogottan játszottunk, gólt is kaptunk, de aztán visszajöttünk a játékba, volt két-három helyzetünk, rúgtunk egy kapufát. Az FK Csíkszereda nem rossz csapat, egy jó második ligás együttes.

Mi jól kezdtük el a második félidőt, de a mi támadásunkból, építkezésünkből gólt kaptunk. Majd következett a 65. percben történt eset, amikor nem adtak meg nekünk egy 11-est, mi több az egyik játékosunk piros lapot kapott. (reklamálásért – szerk. megj.). Az utolsó 25 percet emberhátrányban játszottuk. Össze kell szednünk magunkat, és teljesítenünk kell célkitűzésünket. Gond, hogy a kiállított Kereki két fordulót nem léphet pályára, de túl kell lépni ezen” – nyilatkozta Militaru.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.