Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyés Róbert: „nekünk ma semmi se jött össze”

Dobos László 2024. április 27., 15:38

Eredménytelen volt az FK Csíkszereda játéka szombaton az éllovas Unirea Slobozai ellen a labdarúgó 2. Liga rájátszásában. A csíkiak a korán kapott gólra nem tudtak válaszolni, kihagytak egy büntetőt is, így távolodóban az egyenes ágon való feljutás.

Ilyés Róbert: „nekünk ma semmi se jött össze”
Küzdöttek a hazai játékosok, de nem tudtak betalálni Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda

Gondterhelt volt a mérkőzés végén Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda vezetőedzője, aki szerint a hazai vereséggel kevés esély maradt arra, hogy egyenes ágon, osztályozó nélkül feljussanak az élvonalba.

„Sajnos, egy védelmi hibából kaptunk a mérkőzés elején egy gólt, amire nem tudtunk válaszolni. Ma egy olyan napunk volt, amikor semmi se működött, se a labdabirtoklás, se a támadások, se a pontrúgások. Érződött, hogy nyomás alatt voltak a játékosok, és nem tudtak megfelelő döntéseket hozni. Az elmúlt három mérkőzés sokat kivett a fiúkból, és ezt nem panaszként mondom, mert a többiek is játszottak.

Megpróbáltunk mindent, a fiúk küzdöttek, hajtottak, de nem sikerült gólt lőni.

Csütörtökön Mioveni-ben játszunk, ott nyerni szeretnénk. Tudjunk, hogy csökkentek az esélyeink, de készülünk tovább, amíg matematikai esélyünk van az osztályozó nélküli feljutásra, addig nem adjuk fel. Ha ez nem sikerülne, akkor teljes gőzzel az osztályozóra koncentrálunk majd. A sérültjeink is felépültek, jövő héten mindenki edzeni fog” – mondta el Ilyés.

Adrian Mihalcea, a Slobozia vezetőedzője kihangsúlyozta, hogy bár ők már az előző fordulóban teljesítették célkitűzésüket, feljutottak az élvonalba, ennek ellenére továbbra is komolyan veszik a bajnokságot.

Három egymást követő idegenbeli mérkőzésünk volt, 2000 kilométert buszoztunk, és mindhárom találkozót megnyertük.

A mai találkozón, főleg az utolsó részében érződött, látszott a fiúkon, hogy fáradtak, de hősiesen küzdöttek. Mi uraltuk a játékot, megérdemelten nyertünk. Voltak azonban olyan periódusai a találkozónak, amikor szenvedtünk: ítéltek ellenünk egy 11-est, a hazaiak egyenlíthettek volna. Minden, ami pozitív történt velünk az elmúlt időszakban – önbizalmat és erőt adott nekünk. A mai mérkőzésen a tiszta gólhelyzetek aránya szempontjából is mi voltunk a jobbak. Tudtuk, milyen stílusú csapattal találkozunk, ismertük a játékukat, és főleg a mentális felkészülésre helyeztük a hangsúlyt. Örülök, hogy sikerült nyerni Csíkszeredában” – nyilatkozta Mihalcea a mérkőzés után.

Az FK Csíkszereda csütörtökön 17 órakor a CS Mioveni vendége lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.