Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyés megnyerte a Niculescu elleni taktikai párharcot

Dobos László 2024. április 01., 21:56

A szép számban megjelent nézők legnagyobb örömére hétfőn késő délután az FK Csíkszereda legyőzte az alapszakaszgyőztes Sellenberk csapatát a román labdarúgó 2. Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Ilyés megnyerte a Niculescu elleni taktikai párharcot
Galérianézet
Jelena Richárdnak (balról a második) kiváló a fejjátéka Fotó: Pinti Attila

A 2000-es évek romániai élvonalbeli bajnokságának két közismert játékosa, a Bukaresti Dinamo gólkirálya, Claudiu Niculescu, és a Bukaresti Rapid emblematikus középpályása, Ilyés Róbert volt a két csapat kispadján, kettőjük taktikai csatáját utóbbi nyerte. Az FK Csíkszereda minden szempontból jobb volt ellenfelénél, a 2–0-ás győzelem mellett még rúgott egy kapufát, a Szeben megyei község csapata pedig egyetlen nagy gólhelyzetet sem tudott kialakítani, csupán a szögletarányt nyerte meg 6:4-re, de ennek nincs pontértéke a táblázatban.

Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda vezetőedzője boldog volt a mérkőzés végén, és kiemelte, hogy nagyon jó érzés húsvét másodnapján örömet szerezni szurkolóknak. „A fiúk érezték a szurkolók biztatását, ez nagyon fontos számunkra.

És úgy gondolom, hogy ha ilyen szép számban kijönnek a meccsekre, akkor tudnak segíteni abban, hogy minél feljebb kerüljünk a táblázatban.

Szerintem teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet, egy olyan csapatot győztünk le, amely megnyerte az alapszakaszt, 19 fordulóban csak egy veresége volt. Az elején szereztünk két gólt, a folyatásban pedig taktikai fölényben játszottunk. A második félidőben volt egy kisebb visszaesés, ez mentális probléma szokott lenni, de szerencsére ezen túlestünk.

Örvendek, hogy a második félidőben fegyelmezetten játszottunk, és nem adtunk esélyt nekik a gólszerzésre Úgy tűnik, erőnlétileg jobb a csapat, mint korábban.

Az utóbbi időben nem voltak olyan gondjaink, hogy a játékosok begörcsöljenek, izomproblémáik legyenek a meccs végén. Nagyon kemény munkát végeztünk a télen, köszönhető ez az erőnléti edzőnknek is, jók a paraméterek, több a futómennyiség, és ez a játékban, az eredményekben is meglátszik” – nyilatkozta a mérkőzés végén Ilyés.

Ilyés Róbert Fotó: Pinti Attila

Az első gól szerzőjét, Jelen Richárdot arról kérdeztük, hogy van-e titka a jó formájának, a remek fejjátékának. „Hála istennek a gólok jönnek mostanában, ehhez az kellett, hogy elkezdjek játszani, beverekedjem magamat a kezdőbe. A Slatina elleni meccs óta vagyok a kezdőben, és azóta nyerünk, gólokat is szerzek, remélem fogom tudni tartani ezt a jó formát, és ezáltal a csapatot is segíteni. Úgy mentünk ki már az elején, hogy letámadunk, a magas presszinget alkalmazzuk. Ez sikerült, és úgy érzem, hogy megérdemelten nyertük meg a meccset.

A fejjátékomnak az a titka, hogy jó labdákat kapok a csapattársaktól, jók a centerezések”

– hangsúlyozta Jelena.

A román felnőtt válogatottban nyolc mérkőzésen pályára lépő Claudiu Niculescu egy pár perc türelmet kért a nyilatkozat előtt, hogy lehiggadjon, mert nagyon bántotta a vereség.

Claudiu Niculescu nem talált ellenszert a csíkiak játékára Fotó: Pinti Attila

„A mérkőzés végén a fiúk nagyon szomorúak voltak, tekintetük a föd fele irányult, de elmondtam, hogy fel kell állni, be kell bizonyítani, hogy jó csapat vagyunk. A hazaiak megérdemelten nyerték meg ezt a meccset, a mi játékunkkal pedig nem vagyok megelégedve. Úgy érzem, hogy puhák voltunk, és ezen nem tudtunk változtatni a meccs folyamán. A vereségért elsősorban én vagyok a felelős.

Többek között azért, mert az eltelt két hétben nem sikerült belesulykoljam a játékosok fejébe, hogy a rájátszásban szupermotivált csapatok ellen fogunk játszani.

Szombaton a Corvinul ellen lesz meccsünk, és azt mindenképpen meg szeretnénk nyerni. Mi már ezelőtt másfél hónappal teljesítettünk célkitűzésünket, emiatt nehéz a játékosokat motiválni, de megoldást kell találjak erre. Mi nyertük meg az alapszakaszt, de az már történelem. A jelennel kell foglalkozni, és azt szeretném, hogy a rájátszás végén is mi legyünk az első helyen. Nem lesz könnyű, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében” – mondta el Claudiu Niculescu.

Antal Csaba végezte el a kezdőrúgást, volt FK-sok az ellenfélnél

A Sellenberk színeiben négy olyan játékos lépett pályára a hétfői mérkőzésen, akik korábban a székelyföldi együttest erősítették: a Németországban született, román állampolgár Marvin Schieb, a nagyszebeni születésű, utánpótlás korában Magyarországon futballozó Raul Palmeș, a francia idegenlégiós Mickaël Panos, illetve a spanyol Rodrigo Hernando Orte.

Az FK Csíkszereda–Sellenberki SK mérkőzés kezdőrúgását Antal Csaba testnevelő tanár (Antal Előd egykori kiváló jégkorongozó és edző bátyja) végezhette el.

Antal Csaba végezte el a kezdőrúgást Fotó: Pinti Attila

Antal Csaba tagja volt a Csíkszeredai IUPS 1976-os csapatának, az akkor a megyei bajnokságban szereplő együttes nagy bravúrral bejutott a Román Kupa legjobb 32 együttese közé. A IUPS a legjobb 16 közé jutásért a B osztályos Bukaresti Metalultól szenvedett 1–0-ás vereséget, a bukarestiek a 118. percben szerezték meg a továbbjutást jelentő gólt. Az FK Csíkszereda honlapján megjelent cikk szerint az IUPS a következő felállításban szerepelt a kupameccsen: Ioan Tache – Antal Csaba, Costin Pascu, Fekete Gyula (Balázs Árpád, 46.), Aurel Sorlea, Kopacz József, Antal Tamás (Cătălin Prună, 67.), Ferencz János, Ioan Haţegan, Ioan Dragomir, Dumitru Bîrlă. A csíki csapat edzője Ladó Dénes volt.

2. Liga, 2023–2024-es szezon, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Unirea Slobozia
1
1
0
0
1-0
43
2
Sellenberki SK
1
0
0
1
0-2
42
3
Vajdahunyadi Corvinul
1
0
1
0
1-1
38
4
FK Csíkszereda
1
1
0
0
2-0
35
5
Gloria Buzău
1
0
1
0
1-1
35
6
CS Mioveni
1
0
0
1
0-1
33

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.