Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Bukaresti Steauával kezd az FK Csíkszereda

Orbán Zsolt 2021. július 19., 17:01 utolsó módosítás: 2021. július 19., 17:53

Idegenben, a Bukaresti CSA Steaua vendégeként mutatkozik be az FK Csíkszereda felnőtt labdarúgócsapata a másodosztályú bajnokság július végén kezdődő új idényében. A piros-feketék első hazai mérkőzésüket augusztus első hétvégéjén az élvonalból kiesett Astra Giurgiu ellen játsszák.

A Bukaresti Steauával kezd az FK Csíkszereda
Az FK szezonbeli első hazai mérkőzését, az Astra Giurgiu ellen már nézők előtt rendezik Fotó: Pinti Attila

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) bukaresti székházában hétfőn sorsolták ki a 2. Liga 2021–2022-es szezonjának menetrendjét. A július 31-én rajtoló új évadban az FK Csíkszereda idegenben, a harmadosztályból feljutott Steaua pályáján, a korábbi Ghencea Stadionban kezdi bajnoki menetelését.

A felújított, mostani nevén Steaua Stadiont pár hete az OFK Belgrád elleni felkészülési mérkőzéssel avatták fel a piros-kékek, akik 6–0-s sikert arattak a szerb harmadosztályú ellenfelükkel szemben. Az FK Csíkszereda első hazai mérkőzésére az augusztus 7-i hétvégén kerül sor, amikor is az élvonalból búcsúzott Astra Giurgiu lesz az ellenfél.

Gyakorlatilag az első hat fordulóban folyamatosan nehéz mérkőzéseink lesznek.

A Steaua bár nem rendelkezik feljutási joggal erre a szezonra, labdarúgói mindenképp meg szeretnék mutatni, hogy jó csapatot alkotnak. Sok barátságos mérkőzésüket láttuk, a stábnak a dolga, hogy minél inkább felkészüljenek a mérkőzésre. A második fordulóban az Astrával szemben már saját szurkolóink előtt játszhatunk” – nyilatkozta Szondy Zoltán klubelnök.

A szövetség korábban közölte, hogy az új szezonban visszatérhetnek a nézők a lelátóra.

A másodosztályú klubok 50 százalékig használhatják ki a stadionjuk befogadóképességét, amennyiben a koronavírus-fertőzöttek száma az adott megyében, illetve településen kisebb mint három ezrelék. A mérkőzésekre beoltott, vagy negatív teszttel rendelkező nézőket engednek be, illetve azok is részt vehetnek a találkozókon, akik minimum 15, legfeljebb 180 napja, igazoltan átestek a betegségen.

A labdarúgó 2. Liga lebonyolítási rendszere nem változott az előző szezonhoz képest.

A benevezett húsz csapat a kizárólag odavágós alapszakaszban egyenként 19 mérkőzést játszik, majd ezt követi a rájátszás, ahol a felsőházban a legjobb hat a feljutásért harcol, míg az alsóházban a többi 14 együttes két csoportra bontva a kiesés elkerüléséért küzd egymással.

A playoffban oda-visszavágókat, azaz összesen tíz fordulót, míg a playoutban hat-hat kört rendeznek. A liga két legjobb gárdája automatikusan feljut az élvonalba, a harmadik és a negyedik pedig osztályozót játszik az 1. Liga alsóházának nyolcadik és hetedik helyezettjével. A harmadosztályba összesen öt együttes esik ki, a két alsóházi csoport ötödik és hatodik helyezettje, míg a két negyedik osztályozón találkozik egymással a bennmaradásért.

Az első forduló (július 31.) meccsbeosztása:
Temesvári Ripensia–Dunărea Călărași
Dési Unirea–Unirea Slobozia
Sellenberki Viitorul–Dacia Unirea Brăila
Brassói FC–Viitorul Pandurii Tg. Jiu
Bukaresti CSA Steaua–FK Csíkszereda
Astra Giurgiu–Bukaresti Metaloglobus
Petrolul Ploiești–Jászvásári Poli
Concordia Chiajna–Konstancai Unirea
FC Hermannstadt–FC Buzău
Kolozsvári Universitatea–Temesvári Poli
Az FK további ellenfelei sorrendben: Astra Giurgiu (hazai pályán), Petrolul Ploiești (idegenben), Concordia Chiajna (h.), Hermannstadt (i.), Kolozsvári U (h.), Temesvári Poli (i.), FC Buzău (h.), Konstancai Unirea (i.), Jászvásári Poli (h.), Metaloglobus (i.), Dunărea Călărași (i.), Viitorul Pandurii (h.), Dacia Unirea Brăila (i.), Unirea Slobozia (h.), Temesvári Ripensia (i.), Dési Unirea (h.), Sellenberki Viitorul (i.), Brassói FC (h.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.