Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Érkezik a videóbíró az 1. Ligába, de nem lesz minden stadionban?

Székely Sport 2022. március 27., 19:02

A videóbírórendszert a következő szezontól vezetik be a labdarúgó 1. Ligában, és az első mérkőzés, amelyen a használni fogják, az a Szuperkupa-döntő lesz. Úgy tűnik azonban, hogy az 1. Liga egyes arénái még nem állnak készen a VAR bevezetésére, így előfordulhat, hogy a következő szezonban néhány mérkőzést videóbíró nélkül játszanak le.

Érkezik a videóbíró az 1. Ligába, de nem lesz minden stadionban?
A képzés már hónapok óta zajlik. Következik a stadionok átképzése? Fotó: FRF

Minderről Daniel Stanciu, több élvonalbeli klubnál (Kolozsvári CFR, FCSB, Bukaresti Dinamo) is megfordult sportmenedzser számolt be a Digi Sport egyik műsorában.

„Nem minden stadion áll készen a VAR-ra. Lehet, hogy lesznek videóbíró nélküli meccsek, mivel a stadionok egy része még nem áll készen technikailag. Nem mondhatom meg, hogy melyek ezek, mert ez nem az én feladatom, de tudomásom szerint vannak olyan stadionok, ahol nem lehet bevezetni a videóbírót. A Nemzeti Aréna készen áll. A Rapid új stadionjánál is vannak még problémák. A VAR esetében két vagy négy kamerával több kell, mint amennyit a tévés közvetítésekhez használnak” – mondta Daniel Stanciu.

Vali Moraru műsorvezető is megerősítette Stanciu információit, miután élő adásban kapott üzenetet:

Igen, azt az üzenetet kaptam, hogy még az új stadionokkal is vannak problémák.

Közben a romániai játékvezetők tavaly szeptember óta ismerkednek a videóbíró rendszerrel, a képzés eddigi szakaszában a bírói testület székhelyén elemezték a korábbi mérkőzéseken történt különböző kétes szituációkat. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.