Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hazai pályán bukott el az elődöntőben a Sepsi-SIC

Sebestyén Ervin 2024. március 29., 21:49 utolsó módosítás: 2024. március 29., 21:52

Nagy meglepetésre vereségbe szaladt bele saját közönsége előtt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, a női kosárlabda-bajnokság rájátszásának elődöntőjében. Az Aradi FCC Baschet 86–79-re győzött és ezzel előnnyel várhatja a második mérkőzést.

Hazai pályán bukott el az elődöntőben a Sepsi-SIC
Elmaradt a várttól a sepsiszentgyörgyiek teljesítménye Fotó: Tuchiluș Alex

Az utóbbi időben egyre többször fordult elő, hogy a háromszéki gárda teljesítménye elmaradt a várttól, az alapszakaszban nagy meglepetésre kikapott Aradon. Ezúttal arra készültek, hogy visszavágnak azért a meccsért és így majd megszerzik az előnyt az elődöntőben.

Ennek ellenére már az első negyedben kiválóan kezdett a vendég együttes, egy szoros tíz percet követően mindössze három pont volt a különbség a két csapat között (23–20).

A második felvonásban is kiegyenlített volt a játék, a szünetben 43–39 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Tuchiluș Alex

Már a harmadik negyedben látszott, hogy visszaesett a Sepsi-SIC teljesítménye, elmaradtak a pontos befejezések, nem működtek a begyakorolt figurák, mindössze 14 pontot sikerült dobni, így a döntés az utolsó tíz percre maradt.

Itt hiába javult fel valamelyest a zöld-fehérek játéka a csapatot a hátán cipelő Hristova vezérletével, az aradiak nagyon magabiztosan játszottak, minden összejött nekik, 30 egységig meg sem álltak, így végül 86–79-es győzelmet arattak, és zsinórban kétszer verték meg Zoran Mikes együttesét.

A két győzelemig tartó párharcban így megszerezték a vezetést, a második mérkőzést április 5-én Aradon rendezik, illetve amennyiben szükség lesz rá, akkor a mindent eldöntő harmadikat április 9-én Sepsiszentgyörgyön.

Női kosárlabda-bajnokság, rájátszás, elődöntő:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Aradi FCC Baschet 79–86 (23–20, 20–19, 14–17, 22–30).
A hazaiak pontszerzői: Dumitrescu, Gereben, Nyström 9, Mikes, Hristova 38, Armanu 6, Cătinean 1, Belegante, Jankovic 9, Veress, Range 13, Pasic 3.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.