Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Vége a Sepsi-SIC egyeduralmának, nem jutott a döntőbe

Sebestyén Ervin 2024. április 09., 21:28 utolsó módosítás: 2024. április 09., 21:30

Zsinórban másodszor szenvedett vereséget hazai környezetben a Sepsi-SIC a női kosárlabda-bajnokság rájátszásának elődöntőjében, így az Aradi FCC Baschet jutott a döntőbe. Biztossá vált, hogy hosszú évek után először marad trófea nélkül a háromszéki gárda.

Vége a Sepsi-SIC egyeduralmának, nem jutott a döntőbe
Hatalmas meglepetés, másodjára is kikapott otthon a Sepsi-SIC Fotó: Tuchiluș Alex

A két győzelemig tartó párharcban 1:1-re álltak a felek, miután mindkét gárda megverte ellenlábasát idegenben. A mindent eldöntő összecsapásra népes szurkoló látogatott ki kedden este a Sepsi Arénába, ahol rendre rendkívül magabiztosan játszott a hazai bajnokságban a Sepsi-SIC.

Ezúttal eléggé szerényen kezdett mindkét fél, az első tíz perc után mindössze 11–8 állt az eredményjelzőn. Elmaradtak a pontos dobások, a védelmek eléggé stabilan álltak. A második felvonásban valamelyest feljavult a támadások minősége, viszont eléggé gyenge kosárlabdázást mutatott a két fél, 29–22-re álltak a szünetben.

A harmadik negyedben képes volt tempót váltani az aradi együttes, amire nem volt felkészülve Zoran Mikes együttese. A hármasokban pontosabb volt a hazai gárda, a kétpontosokat viszont nagy gyakorisággal elhibázta (mindössze kettőt dobott be), így csupán egyre olvadt az előny (45–44).

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Az utolsó tíz percben nem változott a játék képe, a vendégek diktálták a tempót, a Sepsi-SIC pedig szaladt az eredmény után. A negyedik felvonásban fordítani tudott az aradi csapat, tíz egységgel többet dobott a háromszékieknél, így 72–63-ra győzni tudott és bejutott a fináléba.

Hosszú évek után megtört a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC egyeduralma, nemcsak a kupából esett ki, de már a bajnoki címre sincs esélye, trófea nélkül zárja a szezont.

Történelmi negatív statisztika a vereség, ugyanis 2014 óta most először fordult elő, hogy zsinórban két hazai bajnokit elveszített.

Nincs meglepetés, a Konstancai CSM a másik döntős

A másik ágon Konstancai CSM–CSM Târgoviște párharcot rendeztek, ahol szintén a harmadik összecsapáson dőlt el, hogy ki lesz a finalista. A tengerpartiak az első negyedben kidolgoztak egy három pontos előnyt, amiből a második és harmadik felvonásban felállt ellenlábasa, végül azonban a konstancai gárda 71–66-ra győzött és bejutott a döntőbe, ahol az Aradi FCC Baschet lesz az ellenfele.

Női kosárlabda-bajnokság, rájátszás, elődöntő:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Aradi FCC Baschet 63–72 (11–8, 18–4, 16–22, 18–28).
A hazaiak pontszerzői: Dumitrescu 2, Gereben 11, Nyström 12, Mikes, Hristova 23, Armanu 2, Cătinean, Belegante 5, Jankovic 3, Veress, Range 5, Toma.
Összesítésben: 2:1-re győzött az aradi együttes.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.