Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Versenyképes csapatot építenek, a nemzetközi kupaporondon is helytállna a Sepsi-SIC

Sebestyén Ervin 2022. július 08., 17:35

A hazai női kosárlabda mezőnyében évek óta egyeduralkodó Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a következő idényre is merész álmokat sző. Zsinórban hetedik bajnoki címét is begyűjtené, továbbá nemzetközi szinten is maradandót alkotna. Rusz István klubmenedzserrel beszélgettünk.

Versenyképes csapatot építenek, a nemzetközi kupaporondon is helytállna a Sepsi-SIC
Több játékos is távozott a háromszéki kosárcsapattól, azonban igyekeztek minőségben megfelelően pótolni őket Fotó: Pinti Attila

A sepsiszentgyörgyi együttes tavaly is szenzációsan teljesített, nem engedte át az aranyérmet senkinek, egyhuzamban hatodik alkalommal nyerte meg a román bajnokságot. Azóta viszont több változtatás is történt a keretben, több kulcsfontosságú játékos is távozott.

„Nekünk mindig az az elsődleges célunk, hogy a keret minősége ne gyengüljön. Akárhány játékos is távozik, mindig igyekszünk minőségben megfelelően pótolni az adott sportolókat. Több kosarasunk eligazolt, azonban mindegyikük helyére vannak érkezők. Nem láttuk még a csapatot egyben játszani, így nem tudjuk kijelenteni határozottan, hogy erősödött a keret, ez majd csak akkor derül ki, amikor elkezdjük a felkészülést és az edzéseket. Augusztus 29-én van a gyülekező, akkor kezdjük a tréningeket, meglátjuk, hogyan is áll az együttes.

Azt viszont kijelenthetem, hogy akiket eddig kinéztünk és leigazoltunk, nem véletlenül kerültek ide, reméljük, hogy legalább olyan szintet fognak képviselni, mint akik távoztak a csapatunkból

– nyilatkozta Rusz István.

A háromszékiek klubmenedzsere azt is hozzátette, hogy a szakmai stábban semmilyen változás nem történt és egyelőre nincs is tervben, az eddigi szakemberek segítik majd a lányok felkészülését és fejlődését meccsről meccsre.

A klub számára nagy jelentőséggel bír július 15-e, ugyanis ekkor utaznak Münchenbe a sorsolásra, ahol kiderül, ki lesz az ellenfelük az Euroligában. „Kíváncsian és izgatottan várjuk a sorsolást, azonban azt tudni kell, hogy nagyon erős a nemzetközi mezőny. Az Euroligában az elsődleges célunk a tisztes helytállás, az viszont nem kérdés, hogy a maximumot fogjuk nyújtani abban a sorozatban is. Ami viszont az Európa Kupát illeti, komolyabb terveink vannak, a csoportból mindenképp szeretnénk továbbjutni, és addig menetelni, amíg bírjuk és képesek vagyunk rá.

A legfontosabb viszont számunkra az, hogy minden kiírásban a legjobb formánkat tudjuk mutatni, aztán meglátjuk, mire lesz ez elég. Azonban úgy gondolom, azzal nem árulok el nagy titkot, hogy Romániában ezúttal is szeretnének bajnoki címet és kupagyőzelmet elkönyvelni.

A román élvonalbeli bajnokságot az eddigiektől eltérő rendszerben szervezik meg, ez viszont egyáltalán nem érinti a szentgyörgyi csapatot. A programot és a menetrendet már az előző szezon végén összeállították nagyjából, a jelek szerint ezt nem kell módosítaniuk.

Rusz István azt is elárulta, hogy szeptember közepén Sepsiszentgyörgyön egy felkészülési torna megszervezése is tervben van, hogy a lehető legjobb formában kezdjék meg a bajnokságot. Az eseményről időben közlik majd a részleteket.

A csapat csütörtökön jelentette be, hogy Britney Jones a következő idényben is zöld-fehérben folytatja. A 34 éves irányító tavaly decemberben csatlakozott a Sepsi SIC-hez, azóta a Nemzeti Ligában 22, a Román Kupában 4 mérkőzésen lépett pályára. Az amerikai játékos a bajnokságban 14,7 pontot és 4,9 asszisztot, a kupában pedig 11,5 pontot és 5,3 lepattanót átlagolt. A korábbi játékosmozgásról ebben a cikkben írtunk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.