Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem szabad temetni a csapatot – bizakodó a Marosvásárhelyi VSK kapitánya

Horváth Bálint Ottó 2024. március 20., 12:30

Sorozatban öt vereséget követően veszélybe került a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabda együttesének rájátszásba jutása az élvonalbeli bajnokságban. A csapatkapitány Sánta Szabolcsot kérdeztük, hogy minek tudható be ez a rossz széria.

Nem szabad temetni a csapatot – bizakodó a Marosvásárhelyi VSK kapitánya
Sánta Szabolcs közölte, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy bejussanak a rájátszásba, ha pedig mégsem sikerül, akkor sem lesz tragédia Fotó: Haáz Vince

Három fordulóval a felsőház küzdelmeinek vége előtt a marosvásárhelyi gárda ugyan még rájátszást érő helyen áll, ám az utóbbi időszakban elszenvedett vereségekkel nagyon nehéz helyzetbe hozta magát. A VSK legutóbb kedden este végig hátrányban játszva 102–89-re alulmaradt a ranglistán mögötte álló Bukaresti Dinamóval szemben.

„Sajnos egy kisebb gödörbe kerültünk, de ez annak is betudható, hogy a teljesítményünket befolyásolták a sérülések és az eltiltások.

Legyünk őszinték, hogy ezt bármilyen erős csapat megérzi, kezdve Kolozsvártól, amelytől hiányzik két-három alapember, a kisebb együttesek pedig még jobban, ahogyan a mi esetünkben történt, mert hosszú távon ez mindenképpen káros és meglátszik az eredményen.

Balszerencsések voltunk, én és Jakob Lowrance is lesérültünk, és nem vagyunk százszázalékos állapotban, Goran Martinic pedig eltiltását tölti. Elindult egy láncreakció, ha nincsenek teljesen egészséges játékosok, nem lehet rendesen és erősen edzeni. Másrészt, nem találjuk a ritmust és nincs megfelelő önbizalmunk sem” – sorolta a Székely Sport megkeresésére Sánta Szabolcs csapatkapitány azt, hogy minek tudható be a gyengébb teljesítményük.

Fotó: Haáz Vince

A tapasztalt játékos rámutatott, azt viszont nem kell elfelejteni, hogy a fő célkitűzést teljesítették, bejutottak a top tízbe a bajnokságban, és a kupában nyolcas döntőt játszottak.

Ezek mind kiemelkedő teljesítmények. Nem szabad azt a hibát elkövetnünk, hogy temetjük a csapatot, mert kikaptunk öt meccsen, hiszen lehet, hogy a szezon elején aláírtuk volna ezt az eredményt. Még mindig rájátszást érő helyen állunk, optimista és bizakodó vagyok, hogy bejutunk a legjobb nyolc közé.

Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében, de ezt nem tudom garantálni. Ha pedig mégsem sikerül, akkor sem lesz tragédia” – fogalmazott Sánta Szabolcs.

A Marosvásárhelyi VSK az utolsó három felsőházi mérkőzésén kétszer idegenben lép pályára a Brassói Corona és a CSO Voluntari ellen, előtte azonban szombaton 18 órától a Bukaresti Rapidot fogadja. George Trif vezetőedző csapata három győzelemmel lehet teljesen biztos a rájátszásba jutásban, de ehhez két siker is elég lehet. „Az én számításaim szerint, ha szombaton meg tudjuk verni a Rapidot, akkor valamelyest kijavítjuk a Dinamo elleni vereséget és utána Brassóba is nyerni megyünk, legalább egy-két győzelemre szükségünk van, ez biztos” – közölte a VSK csapatkapitánya.

Fotó: Haáz Vince

Szászgáspár Barnabás: mindannyian a csapat mellett kell legyünk

A Marosvásárhelyi Városi Sportklub igazgatója, Szászgáspár Barnabás elmondta, a csapat elég nehéz időszakon megy keresztül, ezért fontos, hogy a vezetőség és a szurkolók mellettük legyenek, és biztosította a szakmai stábot és a játékosokat is a támogatásukról.

„Nagyon nehezen építettük fel ezt a csapatot és tudjuk, hogy a szezon során milyen problémákkal küszködtünk. Nehezen tudtuk biztosítani a folytonosságot és versenyképes keretet kialakítani, amelyben tavaly nyáron nem sokan hittek.

A bajnokság első részében és utána is a csapat megmutatta, hogy képes magas szintű kosárlabdát játszani. Az utóbbi időszakban hiányzott a frissesség, de lépésről lépésre vissza kell térjünk a megfelelő útra”

– nyilatkozta Szászgáspár a klub közösségi oldalának.

A VSK igazgatója megjegyezte, hogy a klub anyagi helyzete stabil, minden kifizetés megtörtént, és a felkészülési körülmények is megfelelők. Az együttesnek viszont megvannak a határai és hiányos a keretük a sérülések és eltiltások miatt, a nemzetközi szövetség tavalyi büntetése következtében pedig az átigazolási időszakban nem tudtak változtatásokat eszközölni a keretben.

A férfi kosárlabda élvonalbeli bajnokság felsőházának állása:
1. Kolozsvári U-BT 28 pont, 14 győzelem/0 vereség
2. Nagyváradi VSK 25, 11/3
3. FC Argeș Pitești 23, 9/5
4. CSO Voluntari 21, 7/7
5. Konstancai CSM 20, 6/8
6. Marosvásárhelyi VSK 20, 5/10
7. Nagyszebeni CSU 20, 6/8
8. Bukaresti Dinamo 19, 4/11
9. Bukaresti Rapid 19, 5/9
10. Brassói Corona 18, 4/10
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.