Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Végig hátrányban játszott otthon a vásárhelyi kosárcsapat

Horváth Bálint Ottó 2024. március 19., 20:56 utolsó módosítás: 2024. március 19., 21:06

Egyre mélyebb gödörbe kerül a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság felsőházában a Marosvásárhelyi VSK, amely a Bukaresti Dinamo ellen sorozatban az ötödik vereségét szenvedte el, és komoly veszélybe került a rájátszásba jutása.

Végig hátrányban játszott otthon a vásárhelyi kosárcsapat
Nem működött a VSK játéka Fotó: Haáz Vince

A hétközi játéknapon kedden este hazai pályán győzelemre lett volna szüksége a tabellán egyre lejjebb süllyedő marosvásárhelyi csapatnak, amely azonban gyengén kezdett, a védekezése nem állt össze, így a Dinamo az első negyedben 32 pontig jutott. A VSK ezután sem tudta rendezni a sorait, csak futott az eredmény után, és bár megnyerte a második játékrészt, azonban ezzel együtt tíz pont volt a lemaradása.

A mérkőzés második része sem hozott változást a hazaiak játékában, akik nem tudtak közelebb férkőzni a fővárosiakhoz, ráadásul még nagyobb nagyobb hátrányba kerültek, a harmadik negyed végén a Dinamo már hússzal vezetett. Innen pedig már lehetetlen volt visszajönnie a meccsbe George Trif együttesének, amely a végén csak csökkenteni tudott a különbségen.

Az újabb vereséggel a VSK nehéz helyzetbe hozta magát a rájátszásba jutást illetően, és szombaton 18 órától ugyancsak hazai közönség előtt a másik bukaresti gárda, a Rapid ellen elengedhetetlen a győzelem megszerzése, ha a végén ott akarnak lenni az első nyolc helyezett között.

Férfi kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, felsőház, 7. forduló:
Marosvásárhelyi VSK–Bukaresti Dinamo 89–102 (20–32, 25–23, 19–29, 25–18).
A VSK pontszerzői: Sánta 20, Jeremic 16, Gajovic 15, Person 12, Paliciuc 11, Lowrance 5, Nistor 5, Borșa 2, Bölöni 2.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.