Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem borult a papírforma a KSE kosármeccsén

Daczó Hodor Barna 2023. január 14., 17:29 utolsó módosítás: 2023. január 14., 21:03

Nem sikerült meglepetést okozni a KSE-nek a női kosárlabda-bajnokság visszavágó sorozatának második fordulójában a Bukaresti Rapid otthonában, Ljubomir Kolarevic csapata kiegyensúlyozott első félidő után tizenkilenc pontos vereséget szenvedett a fővárosiaktól.

Nem borult a papírforma a KSE kosármeccsén
Ősszel Kézdivásárhelyen 79–63-ra nyert a főváros alakulat. Korábbi felvétel Fotó: Tofán Levente

Bátran kezdett a kézdivásárhelyi alakulat a szombat délutáni találkozón, ám Mitrovic kosarára hárompontossal replikázott a Rapid és úgy tűnt, beigazolódik a papírforma, a fővárosiak a 3. percben elhúztak 11–4-re. Ám Ljubomir Kolarevic lányai előbb a 9. percben Mitrovic hármasaival kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették, a kiegyensúlyozott negyed a játéknak megfelelően döntetlennel ért véget.

A második negyed a kék-fehérek 6–0-ás sorozatával startolt (22–28), ám a vasutascsapat megrázta magát és 31–30-nál átvette a vezetést. A csapatok nem bírtak egmással, ment az adok–kapok, és amikor már úgy tűnt, döntetlennel mennek pihenőre, Motley hármasával 40–37 lett az első félidő eredménye.

A harmadik negyedben Mitrovic kétpontosát követően kosárszegény időszak következett, a hat perc után mindössze 3–2 volt a házigazdák javára a negyed állása. Ám Motley hárompontosa felrázta a Rapidot, melynek előnye 19 pontosra nőtt az utolsó negyed előtt.

A KSE 8–0-ás sorozattal kezdte a hajrát, ám a játék kiegyensúlyozódott és nem sikerült lefaragni a hátrányból, így a Rapid fölényesen nyert.

Női kosárlabda, alapszakasz, 13. forduló:

Bukaresti Rapid–Kézdvásárhelyi SE 77–58 (22–22, 18–15, 23–7, 14–14).
A KSE Pontszerzői: Mitrovic 21 (5 hárompontos), Corda 9 (1), Hawks 8, Biszak 8 Wilson 6, Debreczi 4, Kozman 2. Játszott még Domokos, Lénárt, Bara-Németh.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.