Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megvédte bajnoki címét, hatodszor aranyérmes a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2022. április 30., 19:50 utolsó módosítás: 2022. április 30., 22:33

A hazai női kosárlabda mezőnyében évek óta egyeduralkodó Sepsi-SIC zsinórban hatodik bajnoki címét is begyűjtötte, miután a finálé utolsó összecsapásán végig kézben tartva a mérkőzést, fölényes győzelmet aratott az Aradi FCC Baschet ellen.

Megvédte bajnoki címét, hatodszor aranyérmes a Sepsi-SIC
A bajnokcsapat Fotó: Miska Brigitta

Mivel az egyik csapat három sikeréig tartó döntő korábbi mérkőzésein a szembenálló felek megosztoztak a győzelmeken, szombaton este mindenképpen bajnokavatásra készültek a Sepsi Arénában, ahol a találkozó előtt fél órával már megkezdődött a szurkolótáborok csatája, amelyből a számbeli fölényben lévő hazai közönség került ki győztesen, és azt remélte, kedvenceik is hamarosan követik példájukat.

A közel háromezer néző előtt pályára lépő csapatokat hatalmas hangorkán fogadta,

és a kezdeti bizonytalankodás, néhány elrontott támadás után a zöld-fehérek Jones és Cătinean révén szereztek vezetést, amely azonban nem tartott sokáig, mert a túloldalon is érkezett a válasz, a 6. percben pedig egyenlítettek a vendégek. Ekkor viszont megrázták magukat a háromszékiek, és egy 10–0-s sorozattal már számottevő előnyt alakítottak ki, amit az első negyed végéig a lassan magára találó Frasernek köszönhetően növelni is tudtak (22–9).

A folytatásban a vendégek igyekeztek visszakapaszkodni, de valahányszor megcsillant előttük a remény, hogy esetleg sikerül még felzárkózniuk,

Zoran Mikes tanítványai rendre gondoskodtak arról, hogy lendületüket megtörjék, sőt miután Britnay Jones két triplát is elsüllyesztett a gyűrűbe, előnyük már húsz egységnyire duzzadt,

amiből Manea kettőt még faragni tudott (45–27).

Szünet után is folytatódott az adok-kapok, amelyből a hazaiaktól Ghizilă, az aradiaktól pedig Keys vállalta a főszerepet, azonban nem sokkal később, a 26. percben Podar távoli találatával kialakult az addigi legnagyobb különbség a két csapat között, és

ekkor kezdett egyre világosabbá válni, hogy ezt a döntőt a Sepsi-SIC már nem veszítheti el.

Hasonlóképpen gondolhatták ezt a szentgyörgyi lányok is, mert kissé visszavettek a ritmusból, amivel lehetőséget adtak ellenfelüknek, hogy Keys és Vitulova révén csökkentsenek hátrányukon (59–43).

A záró felvonás elejét ismét a zöld-fehérek kapták el jobban, Jones villanásai pedig az eredményjelző táblán is megmutatkoztak, majd amikor az amerikai légiós a hárompontos félkörön kívülről is pontosan célzott, példáját pedig Ghizilă is követte, a lelátókon felharsant a „zúg a csarnok, itt a bajnok” szurkolói dal, a végeredmény pedig már senkit nem érdekelt. A vendégek erejéből még ugyan futotta annyira, hogy kozmetikázzanak rajta, de a Sepsi-SIC győzelmét ekkor már semmi nem veszélyeztette.

A lefújás pillanatában a játékosok, a szakmai stáb és a Sepsi Aréna tomboló közönsége együtt ünnepelte a székelyföldi együttes újabb bajnoki címét, amit már az sem tudott beárnyékolni, hogy az addig sportszerűen viselkedő vendégszurkolók beleordították frusztrációjukat a székely himnuszba.

A Sepsi-SIC 78–60 arányú győzelme pontot tett tehát a párharc végére, és a zöld-fehérek 2016, 2017, 2018, 2019 és 2021 után (2020-ban nem hirdettek bajnokot) zsinórban hatodszor bizonyultak a női kosárlabda-bajnokság legjobbjainak.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, döntő, 5. mérkőzés:
Sepsi-SIC–Aradi FCC Baschet 78–60 (22–9, 23–18, 14–16, 19–17).
Sepsi-SIC: Jones 23 (3x3), Ghizilă 14 (3x3), Fraser 14, Cătinean 4, Raber. Cserék: Wallace 9 (1x3), Podar 7 (1x3), Pasic 5 (1x3), Croitoru 2, Pop, Nemes, Botos. Edző: Zoran Mikes.
Arad: Keys 21 (2x3), Vitulova 14, Vaida 9, Akathiotou 4, Manea 4. Cserék: Sutherland 4, Ghiță 2, Mîrne-Nagy 2, Fleșer, Rotariu, Vati. Edző: Bogdan Bulj.
Játékvezetők: Marius Ciulin, Alexandru Olaru, Ciprian Stoica.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.