Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megszületett a gyergyószentmiklósi kosarasok első diadala

Gergely Imre 2023. február 26., 22:56

A helyi sporttörténelemben különleges pillanatként jegyzik fel a Gyergyószentmiklósi ISK VSK–Bukaresti Eagels mérkőzés. A Liga I-ben, azaz a felnőtt mezőnyben újonc csapat először ünnepelhet győzelmet.

Megszületett a gyergyószentmiklósi kosarasok első diadala
Összejött az első győzelem Fotó: Leopold Tamás

A vasárnap esti találkozón az első negyed még döntetlen volt, de a másodikban és harmadikban minden tekintetben felülmúlta Kercsó Zoltán csapata a bukarestieket.

A tetemes előnyt sikerült is megtartani a végéig, az utolsó játékrészben azok a játékosok is lehetőséget kaphattak, akik máskor kevesebb időt tölthettek a palánkok alatt. Z ISK-VSK játékosai közül ismét kiemelkedett Bodó Tamás, aki 23 pontot dobott, Lokodi Mátyás, Csillag Előd és Seres Lajos is tíznél többet ért el.

„Azt mondják, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni. Azonban a fiúknak el kellett mondjuk, hogy ez egy elég nehézkes diadal volt. Látszott, hogy nagyon akartak bizonyítani. Ez kapkodást és néha fejetlenséget hozott, ami 27 eladott labdát jelentett. Máskor három meccsen van ennyi.

A lényeg, hogy megvan az első nyert meccs. Folytatjuk a munkát és lesznek győzelmek jó játékkal is”

– fogalmazott Kercsó Zoltán edző a mérkőzés után.

Férfi kosárlabda Liga I:

Gyergyószentmiklósi ISK VSK–Bukaresti CNAV Eagles 79–58 (21–21, 22–13, 22–10, 13–14).
A gyergyói pontszerzők: Bodó Tamás 23, Lokodi Mátyás 16, Csillag Előd 13, Seres Lajos 11, Tamás László 6, Ráduly Sándor 5, Deák Roland 3, Barabás Gergő 2.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.