Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Marosvásárhelyi VSK: marad a folytonosság, egy helyi kosárlabdázó hazaigazolt

Horváth Bálint Ottó 2022. július 25., 09:58

A Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata minden játékossal megegyezett, így az élvonalba való feljutást kiharcolt sportolók a Nemzeti Ligában is a klub színeiben játszanak. Ugyanakkor, sikerült megállapodni egy marosvásárhelyi nevelésű kosárlabdázóval is.

Marosvásárhelyi VSK: marad a folytonosság, egy helyi kosárlabdázó hazaigazolt
Sólyom Botond az elmúlt 6 évet Magyarországon, a budapesti Vasas Akadémia csapatánál töltötte Fotó: Facebook/Vasas Akadémia

Az elmúlt időszakban a klub vezetősége azon dolgozott, hogy sikerüljön megtartani a szinte teljes mértékben marosvásárhelyi játékosok alkotta keretet, akik mellett a montenegrói Goran Martinic is folytatja az együttesnél.

Hozzájuk csatlakozik a marosvásárhelyi Sportlíceumnál nevelkedett Sólyom Botond, aki az elmúlt 6 évet Magyarországon, a budapesti Vasas Akadémián töltötte. A 23 éves, 195 cm magas játékos két-három poszton is bevethető. Sólyom tagja volt az U16-os illetve az U18-as román válogatottnak, amellyel kétszer is részt vett a korosztályos Európa-bajnokság B divíziójában.

Szászgáspár Barnabás technikai igazgató korábban úgy nyilatkozott, a jelenlegi kerethez a tervek szerint még igazolnak három idegenlégióst azokra a posztokra, ahol úgy érzik, hogy hiány van és erősíteni kell.

A szakmai stábot továbbra is George Trif vezetőedző, Vlad Pora másodedző és Cristian Graur erőnléti edző alkotja, akik a sikeres másodosztályú szezon után megbízást kapnak, hogy az élvonalban is irányítsák az együttest.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.