Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Marad a Vásárhelyi VSK-nál a közönségkedvenc

Horváth Bálint Ottó 2024. július 02., 15:10

A leghosszabb ideje Marosvásárhelyen játszó Goran Martinic a következő idényben is a VSK férfi kosárlabdacsapatát erősíti – jelentették be kedden a klub közösségi oldalán.

Marad a Vásárhelyi VSK-nál a közönségkedvenc
Goran Martinic ősszel a kilencedik évadot kezdi meg Marosvásárhelyen Fotó: Haáz Vince

A montenegrói játékos 2011-ben érkezett Romániába, és mindössze egy szezont töltött távol az országtól, ősszel a kilencedik évadot kezdi meg Marosvásárhelyen. A hazai élvonalbeli bajnokságban, a Román Kupában és a másodosztályban összesen 338 mérkőzésen lépett pályára.

A közönségkedvenc kosárlabdázó az elmúlt szezonban 17 találkozón szerepelt, amelyeken átlagban 24 percet játszott, 14,4 pontot szerzett és 4,6 asszisztot jegyzett, valamint nagyon jó, 38,7 százalékkal dobta a hárompontosokat.

„A játékirányító betöltötte a 37. életévét, de irigylésre méltó fizikai állapotban van, és továbbra is a legmagasabb szinten szeretne játszani” – jegyezték meg Martinicról a klub közösségi oldalán.

Korábban egy új érkezőről is beszámoltak, az élvonalbeli bajnokság legmagasabb játékosa, az ukrán Kosztantyin Anikijenko igazolt a csapathoz. A 218 centiméteres kosaras ukrán, grúz, észak-macedón és szlovák klubokban is megfordult. A VSK-hoz Focșani-ból érkezik, ahol az elmúlt két szezont töltötte. A 31 éves center az előző idényben 8,4 pontot, 7,2 lepattanót és 1,3 blokkot átlagolt.

A marosvásárhelyi klub ezt megelőzően közölte, hogy Goran Martinic mellett még több alapemberrel szerződést hosszabbított és további új játékosok aláírását szerezte meg.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.