Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Már a bajnoki szezon legelején összecsap riválisaival a Sepsi-SIC

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 12., 11:45

Elkészítették a román női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 2023–2024-es kiírásának menetrendjét. A címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a rivális Konstancai CSM és az Aradi ICIM ellen indítja az új bajnoki szezont.

Már a bajnoki szezon legelején összecsap riválisaival a Sepsi-SIC
Szokatlan szerelésben, pirosban játszik az előszezonban a sepsiszentgyörgyi csapat Fotó: TFSE - MTK Női Kosárlabda

Mindössze kilenc együttes érdekelt a mezőnyben, amelyek 18 forduló keretében oda- és visszavágókat játszanak az alapszakaszban (mindegyik fordulóban egy csapat szabadbapos lesz), majd felsőházi rájátszásban folytatódik a küzdelem. Ebben az évben kilenc játéknapot rendeznek, azaz letudják az odavágókat. A visszavágó-sorozat január 13-án kezdődik és március közepéig tart.

Ezt követően az első nyolc helyezett bejut a felsőházi rájátszásba, míg a kilencedik számára befejeződik a bajnokság.

A címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a szeptember 30-ai nyitófordulóban szabadnapos lesz, majd a második játéknapon október 14-én az ezüstérmes Konstancai CSM CSU csapatát fogadja a Sepsi Arénában. Az első idegenbeli mérkőzésükön két héttel később a háromszékiek az előző szezont a harmadik helyen befejező Aradi ICIM otthonában lépnek pályára.

A román női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 2023–2024-es szezonjának mezőnye:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, Konstancai CSM CSU, Aradi ICIM, Bukaresti Rapid, Brassói CSU Olimpia, Kolozsvári U, Kézdivásárhelyi SE, Marosvásárhelyi VSK, CSM Târgoviște.

A romániai női kosárlabdaszezon a Román Kupa első körével kezdődik. A sepsiszentgyörgyi együttes a Bukaresti Rapidot kapta ellenfélként, és hazai pályán kezdi a nyolcas döntőbe jutásért zajló párharcot, az első mérkőzést szeptember 23-án, vagy 24-én, az idegenbeli visszavágót két héttel később, október 7-én rendezik.

A Sepsi-SIC azonban a nemzetközi porondon debütál az új idényben, az Euroliga selejtezőjében a főtáblára jutásért a lett TTT Riga lesz az ellenfele. Az első mérkőzést hazai közönség előtt játsszák le szeptember 20-án, a visszavágót egy hét múlva idegenben rendezik.

Fotó: TFSE - MTK Női Kosárlabda

Szerb játékos érkezett, Budapesten hangoltak az idénykezdetre

A szerb válogatott Masa Jankoviccsal egészült ki a Sepsi-SIC kerete, aki az előző szezonban a spanyol bajnokságban szereplő Leganes csapatában játszott. A 2022–2023-as idényben összesen 17 mérkőzésen lépett pályára a spanyol együttes színeiben, átlagban 25,1 percet töltött a pályán, ezalatt 7,8 pontot szerzett és 4,5 lepattanót gyűjtött össze. A 23 éves kosárlabdázó korábban hazájában a Crvena zvezda gárdájánál játszott.

Masa Jankovic a szerb nemzeti csapat tagjaként részt vett a nyáron megrendezett Európa-bajnokságon, ahol az ötödik helyet szerezték meg. A zöld-fehérek új játékosa hét mérkőzésen szerepelt, ezeken összesen 109 percet játszott és 41 pontot dobott.

A Sepsi-SIC az elmúlt hétvégén játszotta le a felkészülési időszak első barátságos mérkőzéseit. A magyar élvonalbeli-bajnokság előző idényében hatodik helyezett, TFSE-MTK csapatának meghívására két találkozón léptek pályára Budapesten a házigazdák ellen. Zoran Mikes vezetőedző együttese hasonló eredményekkel mind a két edzőmeccset megnyerte, előbb 77–65-re, majd 77–64-re győzött.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.