Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Könnyed sikerrel kezdték a rájátszást a szentgyörgyi kosarasok

Sebestyén Ervin 2024. március 16., 21:43

Saját közönsége előtt látta vendégül a Brassói Olimpiát a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, a szombat esti összecsapáson a háromszékiek simán nyertek.

Könnyed sikerrel kezdték a rájátszást a szentgyörgyi kosarasok
Könnyedén nyert a háromszéki kosárcsapat Fotó: Tuchiluș Alex

Elrajtolt a női kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszása, az első játéknapon Zoran Mikes együttese könnyed győzelmet aratott. Már az első negyedben bekezdtek a lányok, 26 pontig meg sem álltak, ellenlábasuk viszont csupán tízet dobott. A második felvonásban szintén a háromszékiek akarata érvényesült, egy adott pontot 32-vel is mentek, de aztán 28-ra faragta hátrányát a brassói klub (50–22).

A szünet után tempót váltott a Sepsi-SIC, a vendégek pedig tehetetlennek bizonyultak, folyamatosan nőtt a különbség a felek között, a végére pedig már nem is volt kérdés, hogy ki nyeri a negyeddöntő első felvonását.

Fotó: Tuchiluș Alex

Magabiztos játékkal 95–53-ra győzött a háromszéki alakulat, ezúttal viszont senki sem dobott kiemelkedő pontszámot, a mérkőzés legeredményesebbje a brassóiak játékosa, Burney-Robinson volt húsz ponttal.

A hazaiaknál négyen is tíz pont fölött dobtak, ezúttal inkább a csapatmunka működött Zoran Mikes lányainak. A negyeddöntő második felvonását március 20-án, szerdán rendezik Brassóban.

Női kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Brassói Olimpia 95–53 (26–10, 24–12, 28–14, 17–17).
A hazaiak pontszerzői: Dumitrescu 2, Gereben 5, Nyström 14, Mikes 8, Hristova 13, Armanu 6, Cătinean 6, Belegante 9, Jankovic 15, Veress 2, Range 15, Toma.

További eredmények a negyeddöntőben:

Aradi Baschet–Bukaresti Rapid 76–54,
Konstancai CSM–Marosvásárhelyi VSK 94–51,
Târgoviște–Kolozsvári U 65–54.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.