Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Esélyt sem adott a Siriusnak, készülhet a címvédésre a Sepsi-SIC

Horváth Bálint Ottó 2023. február 26., 21:20

Magabiztos játékkal jutott be a női kosárlabda Román Kupa döntőjébe a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, miután a legjobb négy között fölényesen győzte le a Marosvásárhelyi Sirius KK-t. A háromszékiek az Aradi FCC Baschet ellen védhetik meg címüket.

Esélyt sem adott a Siriusnak, készülhet a címvédésre a Sepsi-SIC
Már az első félidőben tetemes előnyre tettek szert a sepsiszentgyörgyi játékosok Fotó: Miska Brigitta

Székelyföldi párharcot rendeztek vasárnap este a Sepsi Arénában: a nyolcas döntő tornájának házigazdája az egy nappal korábbi negyeddöntőben kiütéssel verte a CSM Alexandriát, míg a vásárhelyiek megküzdöttek a továbbjutásért a Brassói Olimpiával.

A mérkőzés elején még viszonylag szoros volt a játék, aztán a Sepsi-SIC egy 12–0-s sorozattal elhúzott, és az első negyed végére 13 pontos előnyt alakított ki. Ezután egy ideig még jól tartotta magát a Sirius, de a nagyszünethez közeledve a címvédő megállíthatatlan volt támadásban, a második játékrészben 37 pontig jutott.

Fotó: Miska Brigitta

A folytatásban visszavett a tempóból és már kevésbé volt hatékony a Sepsi-SIC, így kiegyenlítetté vált a játék, a marosvásárhelyi csapat azonban nem tudott felzárkózni, egy ponttal mégis megnyerte a harmadik negyedet. Az utolsó tíz perc elején újra rákapcsolt a sepsiszentgyörgyi együttes, amely végül 33 ponttal diadalmaskodott.

A Sepsi-SIC ellenfele a hétfőn 19 órától kezdődő kupadöntőben az Aradi FCC Baschet lesz, amely a másik elődöntőben szintén nagyarányú, 32 pontos különbséggel nyert a Bukaresti Agronomia ellen.

Női kosárlabda Román Kupa, nyolcas döntő, elődöntők:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Marosvásárhelyi Sirius KK 92–59 (24–11, 37–21, 14–15, 17–12).
Sepsi-SIC: Hristova 21 (1), Cave 15, Orbán 15, Jones 12, Ghizilă 10 (2), Jespersen 10 (1), Gereben 5 (1), Gödri-Părău 2, Cătinean 2. Játszott még: Mititelu, Pop, Mikes.
Sirius KK: Cooper 19 (2), Hammett 17, Lipovan 10, Horobec 7 (2), Feiseș 4, Ignacsenko 2. Játszott még: Ciciovan, Sólyom, Oancea.

Bukaresti Agronomia–Aradi FCC Baschet 58–90 (14–20, 16–22, 18–25, 10–23).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.