Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két brassói ellenféllel is megmérkőzött a gyergyószentmiklósi kosárlabdacsapat

Gergely Imre 2022. november 20., 16:45 utolsó módosítás: 2022. november 21., 09:08

Az eddigi legszorosabb és eddigi legnagyobb különbségű mérkőzéseit vívta a hétvégén a férfi kosárlabda 1. Ligában a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK. A győzelemre még várni kell, a két brassói csapat nyerte az összecsapásokat.

Két brassói ellenféllel is megmérkőzött a gyergyószentmiklósi kosárlabdacsapat
Fotó: Zsigmond István

Szombaton hazai közönség előtt játszott a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK a mezőny legerősebb csapata, a Brassói Corona ellen. A korábbi halasztás után most pótolt meccsen a papírforma igazolódott, a gyergyói újonc együttes nem volt egy súlycsoportban az élvonalba feljutásra legesélyesebb csapat ellen.

Másnap Brassó volt a helyszín, ahol a Brassói Ralph fogadta Kercsó Zoltán együttesét. Ez volt az egyik olyan csapat, amely ellen sikert remélhettek a gyergyószentmiklósiak (a szezon előtt felkészülési meccsen nyertek ellenük) de ez most nem jött össze. Az utolsó negyedben hiába tettek meg mindent Bodó Tamásék a korábban összegyűlt hátrány ledolgozására, a végére így is maradt 10 pont különbség a házigazdák javára.

„A két mérkőzés közti különbséget főként a védekezés jelentette. Míg a Corona ellen ez nagyon nem ment, másnapra összeszedték magukat a fiúk és ez meg is látszott az eredményen. A tíz pontos vereséghez hozzájárult még néhány érthetetlen játékvezetői ítélet is az utolsó negyedben, amely a gyergyóiak ellen irányult” – összegzett Kercsó Zoltán edző.

Férfi kosárlabda, 1. Liga, alapszakasz:

Gyergyószentmiklósi VSK-ISK–Brassói Corona 54-115 (13-34, 11-27, 14-27, 16-27).
A gyergyói pontszerzők: Bodó Tamás 20, Csillag Előd 11, Barabás Gergő és Lokodi Mátyás 6,  Kolozsi Előd és László Tamás 3, Deák Roland és Szőcs Hunor 2, Puskás Hunor 1.

Brassói Ralph–Gyergyószentmiklósi ISK-VSK 73-63 (17-13, 24-17, 20-12, 12-21).
A gyergyói pontszerzők: Bodó Tamás 20, Lokodi Mátyás 14, Seres Lajos 6, Barabás Gergő, Barabás Örs, Szabó Bence és Dávid László 4, László Tamás 3, Kurta Mottel Zalán és Csillag Előd 2.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.