Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A brassói együttessel találkozik a bajnokság rájátszásában a Sepsi-SIC

Sebestyén Ervin 2024. március 04., 13:56 utolsó módosítás: 2024. március 04., 14:04

A román élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának lejártával elkészültek a rájátszás negyeddöntőjének párosításai. A címvédő Sepsi-SIC ellenfele a Brassói Olimpia lesz, míg a marosvásárhelyiek az első helyezett Konstancai CSM-vel játszanak.

A brassói együttessel találkozik a bajnokság rájátszásában a Sepsi-SIC
A Brassói Olimpiát oda-vissza verte az alapszakaszban a Sepsi-SIC Fotó: Tuchiluș Alex

Az alapszakaszt a tengerparti csapat nyerte meg, miután a 14 játéknap alatt mindössze egyszer talált legyőzőre, a második helyen a háromszéki gárda végzett, Zoran Mikes tanítványai kétszer kaptak ki. Harmadik lett az Aradi FCC Baschet, az utolsó helyen pedig a Marosvásárhelyi VSK végzett.

A háromszékiek mindkétszer 100 pont fölött dobtak és rendkívül könnyedén nyertek a Brassói Olimpia ellen az alapszakaszban. Előbb novemberben mérték össze az erejüket, akkor 104–54-re győztek a zöld-fehérek, majd januárban idegenben 103–66-as sikert ért el a sepsiszentgyörgyi klub.

A negyeddöntők küzdelmei során mindegyik csapat két győzelmet kell bezsebeljen a továbbjutáshoz.

Fotó: Tuchiluș Alex

Az első mérkőzést március 16-án szombaton, míg a másodikat 20-án szerdán rendezik, és amennyiben szükség van a harmadik felvonásra is, akkor azt 29-én játsszák le.

A döntőben majd három győzelem szükséges a bajnoki címhez, a finálé összecsapásait április 14-re, 16-ra, 21-re, 23-ra és 27-re tervezik.

A női kosárlabda-bajnokság negyeddöntőinek párosításai:

Konstancai CSM–Marosvásárhelyi VSK,
Sepsi-SIC–Brassói Olimpia,
Aradi FCC Baschet–Bukaresti Rapid,
CSM Târgoviște–Kolozsvári U.

Nem ért még véget a felsőház a férfiaknál

Tovább zajlanak a küzdelmek az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban, a felsőházban hibátlan mérleggel vezet a Kolozsvári U-BT, amely minden összecsapását megnyerte eddig, mögötte következik a nagyváradi gárda, harmadik helyen jelenleg a FC Argeș Pitești áll. A Marosvásárhelyi VSK az ötödik, míg a Brassói Corona a nyolcadik pozíciót foglalja el.

Fotó: Haáz Vince

Egy játéknap maradt vissza az odavágókból, a visszavágókat követően pedig az első nyolc helyezett továbbjut a rájátszásba és harcban marad a bajnoki címért.

Az alsóházban szoros az állás, tíz fordulót követően a temesváriak, a zsilvásárhelyiek, valamint a craiovaiak is 18 pontot gyűjtöttek össze, így hármas holtverseny alakult ki. Két egységgel marad le mögöttük a CS Vâlcea 1924. A visszavágókat követően alsóházi rájátszás következik, az utolsó négy helyezett pedig búcsúzik az élvonaltól.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.