Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Beindult a gépezet, állva hagyták ellenfelüket a gyergyói kosarasok

Gergely Imre 2023. november 19., 14:10

A Konstancai CSM II. együttese ellen szerzett újabb győzelmet a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK. A férfi kosárlabda 1. Liga vasárnap délelőtti meccsén döcögős kezdés után egy kisebb hullámvölgyet leszámítva végig a házigazdák voltak jobbak.

Beindult a gépezet, állva hagyták ellenfelüket a gyergyói kosarasok
A Gyergyói ISK-VSK magabiztosan húzta be a győzelmet Fotó: Leopold Tamás

A mérkőzést a vendég tengerpartiak kezdték egy hárompontossal, a vezetést pedig először négy és fél perc játék után vette át az ISK-VSK, Bodó triplájával lett 10–8 az eredmény. A tengerpartiak még egyszer előnybe tudtak kerülni, de aztán beindult a gyergyói gépezet és állva hagyták az ellenfelet, annyira, hogy az első periódus zárásakor 24–15 volt az állás.

A második negyedben is folytatta a jó teljesítményt Kercsó Zoltán vezetőedző csapata, és ez azt eredményezte, hogy a meccs felére már 14 pont volt a különbség.

Fotó: Leopold Tamás

Az ellenfél a szünet után is azt hozta, amit az első két játékrészben tudott, a hazaiak viszont pontatlanabbak voltak, azaz csak 12 pontot sikerült termelniük, a konstancaiak 14-ével szemben.

Az utolsó tíz percben azonban nem volt oka az aggodalomra a gyergyószárhegyi csarnokban helyet foglaló szurkolóknak. A vendégeknek ugyan kétszer is sikerült faragniuk a hátrányukból és tízpontnyira szűkíteni a különbséget, de ennél közelebb már nem tudtak kerülni, és a Gyergyói ISK-VSK magabiztosan húzta be a győzelmet.

A hazaiak legjobbja ismét Bodó Tamás volt, aki 21 pontja mellett 12 lepattanót is begyűjtött.

Férfi kosárlabda, 1. Liga, B csoport, 6. forduló:
Gyergyószentmiklósi ISK-VSK 79–60 (24–15, 21–16, 12–14, 22–15).
A gyergyói pontszerzők: Bodó Tamás 21, Lokodi Mátyás 14, Justin Miller 12, Zerkula Zoltán 12, Matevs Magusar 9, László Tamás 5, Csillag Előd 4, Kopacz Márk 2.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.