Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Alapembere nélkül küzd meg a döntőbe jutásért a Sepsi-SIC

Sebestyén Ervin 2024. március 29., 09:20 utolsó módosítás: 2024. március 29., 09:28

Folytatódik a küzdelem a női kosárlabda-bajnokság rájátszásában, következnek az elődöntők. A Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC az Aradi FCC Baschet ellen játszik, azonban az egyik legfontosabb játékos sérülés miatt nem áll az edző rendelkezésére.

Alapembere nélkül küzd meg a döntőbe jutásért a Sepsi-SIC
Morgan Green sérülés miatt kihagyja az aradiak elleni párharcot Fotó: Tuchiluș Alex

Négy csapat maradt versenyben a bajnoki címért, az egyik ágon a Sepsi-SIC és az Aradi FCC Baschet méri össze az erejét, a másikon pedig a Konstancai CSM és a CSM Târgoviște küzd meg egymással – a párharcok két nyert mérkőzésig tartanak. Az első összecsapást pénteken rendezik, a másodikat április 5-én, illetve amennyiben szükség lesz rá, akkor a mindent eldöntő harmadikat április 9-én.

A háromszéki együttes az előző körben kettős győzelemmel búcsúztatta a Brassói Olimpiát, ezúttal az aradiak ellen kell bizonyítson.

A két gárda legutóbbi hat találkozása során ötször győzött a zöld-fehér klub, azonban utoljára nagy meglepetésre 63–47-es hazai siker született Aradon.

Ezúttal sem lesz könnyű dolga Zoran Mikes lányainak, ráadásul Morgan Green nem is lesz bevethető, miután a Konstancai CSM elleni mérkőzés előtt, bemelegítés közben megsérült. A tapasztalt játékos a következő időszakban rehabilitációt végez, a keretben a helyét Jovana Pasic veszi át.

Fotó: Tuchiluș Alex

A Konstancai CSM–CSM Târgoviște párharc favoritja egyértelműen a tengerparti csapat, miután megnyerte az alapszakaszt és oda-vissza megverte mostani ellenfelét. A Dâmbovița megyei alakulat legutóbb 2021. októberében győzte le a konstancaiakat, azóta nyolcszor szenvedett vereséget.

Az 5. helyért játszik a Marosvásárhelyi VSK

Az 5-8. helyekért zajló küzdelemben a Marosvásárhelyi VSK első körben a Kolozsvári U-val találkozik, a párharc első meccsét pénteken kora délután a kincses városiak otthonában játsszák le, majd április 5-én hazai pályán bizonyíthat ellenük.

A másik ágon a Bukaresti Rapid és a Brassói Olimpia küzd meg egymással, az első mérkőzést már csütörtökön lejátszották, a fővárosiak hazai győzelmükkel előnybe kerültek.

Női kosárlabda-bajnokság, rájátszás, elődöntők, első mérkőzés:

Március 29., péntek
18.30 Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Aradi FCC Baschet,
19.00 Konstancai CSM–CSM Târgoviște.

5–8. helyért:
Péntek
13.00 Kolozsvári U-BT–Marosvásárhelyi VSK,
Bukaresti Rapid–Brassói Olimpia 82–80.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.