Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A klub eddigi legjobb eredményét érte el a bajnokságban a Sirius KK

Horváth Bálint Ottó 2022. április 21., 20:00 utolsó módosítás: 2022. április 21., 20:03

A rossz kezdés után fel tudott állni a marosvásárhelyi női kosárlabdacsapat, amely végül fölényesen győzte le a CSM Alexandriát, és megszerezte a Nemzeti Liga ötödik helyét.

A klub eddigi legjobb eredményét érte el a bajnokságban a Sirius KK
Galérianézet
Fotó: Haáz Vince

A vásárhelyiek két nappal korábban megnyerték az idegenbeli első találkozót, így csütörtökön hazai pályán lehetőségük volt lezárni a párharcot.

A mérkőzés eleje nagyon rosszul alakult hazai szempontból, hiszen hat perc után 0–14-et mutatott az eredményjelző tábla. Ljubinec kétpontosa vetett véget az eredménytelenségnek, majd ezután valamelyest magukra találtak a Sirius játékosai, de komoly hátrányba kerültek.

Fotó: Haáz Vince

A második negyedben aztán szenzációsan játszottak a hazaiak, akik Cortez és Sherrill remeklésével hamar a javukra fordították az állást, sőt a szünetig kilenc pontos előnyt dolgoztak ki.

A folytatásban a Sirius uralta a játékot, az idegenlégiósok szórták a kosarakat, így magabiztosan vezettek. A vendégek az utolsó negyedben sem tudtak felzárkózni, sőt a vásárhelyiek tovább növelték a különbséget, és végül 18 ponttal diadalmaskodtak.

Fotó: Haáz Vince

A Sirius KK újabb győzelmével megszerezte a bajnokság ötödik helyét, ezzel a klub történetének eddigi legjobb eredményét érte el.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, rájátszás, 5. helyért, 2. mérkőzés:
Marosvásárhelyi Sirius KK–CSM Alexandria 81–63 (12–25, 33–11, 20–18, 16–9).
Sirius KK: Cortez 25 (3), Sherrill 23, Ljubinec 16, Chiș 5 (1), Lipovan 5, Czimbalmos 3, Sólyom 2, Moga 2. Játszott még: Feiseș, Anca, Badi, Mircea. Edző: Popa Carmin.
Alexandria: Burcică 22 (5), Pană 17 (3), Ackerman 8, Petrova 6 (2), Crăciunescu 5, Mazilu 2, Horlea 2, Bota 1. Játszott még: Bennaly, Oinaru, Lungu, Marin. Edző: Mădălin Piperea.
Vezették: Ionuț Moraru, Vlad Potra, Alexandru Sandu.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.